Handevision 40mm f/0.85 για mirrorless μηχανές στην τιμή των 1800 ευρώ


Handevision 40mm f/0.85 για mirrorless μηχανές στην τιμή των 1800 ευρώ

Αποτέλεσμα της συνεργασίας της Κινεζικής Shanghai Transvision και της Γερμανικής IB/E Optics, ο Handevision 40mm f/0.85 διαφημίζεται ως ο πιο φωτεινός φακός για mirrorless μηχανές.

Διαθέσιμος για Sony E, Fujifilm X, Canon EOS M και Micro 4/3, ο φακός μπορεί να βρεθεί ήδη στο ebay στην τιμή των 1800 ευρώ.

Αποτελείται από 10 οπτικά στοιχεία σε 8 groups και η ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 75 εκατοστά. Το μέγιστο διάφραγμα του κατεβαίνει στο f/0.85 και το ελάχιστο φτάνει μέχρι το f/22. Ο Handevision 40mm f/0.85 ζυγίζει 1150 γραμμάρια και έχει μήκος 12.8 εκατοστά.

Μπορείτε να δείτε δείγματα φωτογραφιών που έχουν δημιουργηθεί με την βοήθεια του εδώ.

Βέβαια εκτός της υπερβολικής τιμής του, το βάρος και το μέγεθος του είναι δύο στοιχεία που θα αποτρέψουν κάποιον από το να τον κουμπώσει πάνω στο μικρό σώμα της mirrorless μηχανής του.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Handevision
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημήτρης Ζουρνατσίδης | 5 Ιουνίου 2014 στις 19:50

    f/0.85 ???

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Δημήτρης Δημητριάδης | 5 Ιουνίου 2014 στις 19:52

    Μεγάλη συζήτηση για τους φωτεινούς φακούς με εξωπραγματικά F ( 0,8 – 0,9 – 1,0 1,2 ). Εκτός των εξειδικευμένων εργασιών αξίζει πραγματικά η αγορά τους;

    Όλες για παράδειγμα οι φωτογραφίες αναδεικνύουν to boken – το θόλωμα που επιτυγχάνουν αυτοί οι φακοί πίσω και γύρω απο το θέμα μας. Κι όμως αυτό το θόλωμα μπορεί να επιτευχθεί και στον υπολογιστή. Για την μεγάλη πληοψηφία των φωτογράφων που θα κρατήσουν τις φωτογραφίες τους σε σκληρό δίσκο ή στην οθόνη και πολύ περισσότερο για μια άλλη μεγάλη πληοψηφία θεατών που θα τις δεί και δεν θα καταλάβει καμία διαφορά μάλλον είναι φιλοσοφική συζήτηση.

    Γιατί λοιπόν τέτοια αναφορά. Γιατί οι εταιρείες δεν επικεντρώνονται σε μεσαίας κατηγορίας φακούς προσιτούς; Με την αύξηση της ποιότητας στα υψηλά iso οι σταθερού διαφράγματος F4 φακοί φαντάζουν ιδανικοί και απο πλευράς κόστους και απο πλευράς μεγέθους – βάρους. Κι όμως συνεχίζουν να βγάζουν είτε πανάκριβους γρήγορους φακούς είτε φακούς με μεταβλητό F!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!