Έτσι θα δείτε αν οι φωτογραφίες σας έχουν αποκλειστεί από το Instagram


Έτσι θα δείτε αν οι φωτογραφίες σας έχουν αποκλειστεί από το Instagram

Ένα από τα τελευταία προβλήματα σε σχέση με το Instagram είναι η πιθανότητα να έχετε εικόνες που έχουν αποκλειστεί και δεν φαίνονται.

Ο όρος που κυκλοφορεί είναι “shadowban” και αναφέρεται σε εικόνες που το Instagram αποκλείει από το feed χρηστών που δεν σας ακολουθούν, χωρίς όμως να επηρεάζει την εικόνα ή να μπορεί να το καταλάβει ο φωτογράφος που την ανέβασε.

Στην ουσία ο φωτογράφος μπορεί να δει κανονικά την εικόνα του, όπως και όσοι ακολουθούν τον λογαριασμό του στο Instagram, πατώντας κάποιο από τα hashtag που έχει χρησιμοποιήσει για να την προωθήσει.

Όμως όσοι δεν ακολουθούν τον συγκεκριμένο φωτογράφο και πατάνε το ίδιο hashtag δεν μπορούν να δούν την εικόνα που έχει αποκλειστεί, κάτι που σημαίνει ότι ο φωτογράφος του οποίου η εικόνα έχει αποκλειστεί δεν μπορεί να κερδίσει νέους “ακόλουθους”.

Την λύση δίνει μία νέα σελίδα που επιτρέπει στους χρήστες του Instagram να ελέγξουν αν κάποια από τις φωτογραφίες τους έχει αποκλειστεί. Η ιστοσελίδα στην ουσία ψάχνει την λίστα των hashtags που έχει βάλει ο φωτογράφος στην εικόνα του και βλέπει αν η εν λόγω εικόνα εμφανίζεται στο feed κάθε hashtag.

Προς το παρόν το Instagram δεν έχει αναφερθεί στο θέμα των shadow banned εικόνων και πολλοί θεωρούν ότι απλά υπάρχει ένα θέμα με τον αλγόριθμο που τρέχει πίσω από τα hashtags.

Σε κάθε περίπτωση αν θέλετε να ελέγξετε αν οι φωτογραφίες σας εμφανίζονται κανονικά και σε χρήστες του Instagram που δεν σας ακολουθούν, μπορείτε να τις τεστάρετε εδώ (κάντε τεστ για κάθε εικόνα ξεχωριστά καθώς το τεστ για το username ελέγχει μόνο την τελευταία εικόνα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Instagram
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!