Leica Women Foto Project Award 2020: Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες!


Leica Women Foto Project Award 2020: Αυτές είναι οι μεγάλες νικήτριες!

Η Leica ανακοίνωσε τις νικήτριες φωτογράφους για το Leica Women Foto Project Award.

Είναι η δεύτερη διοργάνωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού φωτογραφίας, με τον πρώτο να έχει διοργανωθεί το 2019 (δείτε τις νικήτριες εδώ).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των νικητριών:

Η αποστολή του Leica Women Foto Project είναι να ενθαρρύνει και να ενδυναμώσει τις φωτογράφους να δείξουν τη σημασία και τον αντίκτυπο της οπτικής γωνίας μιας γυναίκας. Το βραβείο χρησιμεύει ως καταλύτης για τον επαναπροσδιορισμό του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε, του τρόπου σκέψης μας και του τρόπου έκφρασης της οπτικής μας αφήγησης.

Για το 2021 επιλέχτηκαν οι εξής φωτογράφοι:

  • Anna Boyiazis
  • Matika Wilbur
  • Karen Zusman

Η Anna Boyiazis επιλέχτηκε για το project Finding Freedom in the Water.

Το 2016, άρχισα να φωτογραφίζω το τρέχον project μου, το Finding Freedom in the Water, το οποίο καταγράφει γυναίκες και κορίτσια στη Ζανζιβάρη που μαθαίνουν να κολυμπούν, μια πράξη χειραφέτησης. Αυτή η πρόταση επικεντρώνεται σε μια σε βάθος, οπτική αφήγηση αυτών των γυναικών και κοριτσιών, αποκαλύπτοντας το ευρύτερο και πιο οικείο πλαίσιο της καθημερινής τους ζωής.

Η Anna Boyiazis από την Αμερική περνάει τον χρόνο της σε Καλιφόρνια και Ανατολική Αφρική. Εστιάζει στα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημόσια υγεία και τα θέματα γυναικών και κοριτσιών. Το μακροπρόθεσμο πρόγραμμά της, Finding Freedom in the Water — το οποίο επιλέχτηκε ως Prix Pictet Nominee 2019 και πήρε το βραβείο World Press Photo 2018 – συμπεριλήφθηκε στην εκστρατεία DYSTURB #WomenMatter ενάντια στη βία κατά των γυναικών (Μουσείο Preus, Νορβηγία), History In A Moment (Monroe Γκαλερί, Παρίσι Φωτογραφία Νέα Υόρκη), και Taylor Wessing φωτογραφικό βραβείο πορτρέτου (National Portrait Gallery, Λονδίνο). Η Anna έχει φωτογραφίσει για τα ESPN, GEO, Médecins Sans Frontières, National Geographic και UNICEF.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Matika Wilbur επιλέχτηκε για το Project 562: Pandemic Portraits and Stories from Native Youth.

Το Project 562 είναι ένα έργο αγάπης που έχει υποδεχτεί και υποστηριχθεί πάρα πολύ. Οι φωτογραφιζόμενοι έχουν γίνει καλύτεροι φίλοι, μέντορες και σύντροφοι προσευχής σε αλληλεγγύη για να πουν τις ιστορίες μας. Με τη σειρά μου, παρουσίασα σε εξέχοντα ιδρύματα, από το TED στο Χάρβαρντ, μέσω δημοσιεύσεων, βοήθησα ομοσπονδιακές ομάδες εργασίας στην Ουάσινγκτον, αντιστάθηκα μαζί τους στο Standing Rock. Έχω βοηθήσει στην ανάπτυξη προγραμμάτων σπουδών, συνεργάστηκα με ΜΚΟ για την έρευνα της εκπροσώπησης των Ιθαγενών και εγκατέστησα δημόσια έργα τέχνης. Το podcast My All My Relations (AMR ) με τον Δρ. Adrienne Keene γιορτάζει και αναβαθμίζει τις κοινότητές μας με εκπληκτική ανταπόκριση κοινού.

Από τους λαούς της Σουηνομίας και της Τουλάλιπ, η Μάτικα είναι ένας από τους κορυφαίους φωτογράφους του έθνους. Αφού κέρδισε το BFA της από το Brooks Institute of Photography, η Matika ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της μόδας και της εμπορικής φωτογραφίας στο Λος Άντζελες. Βρήκε τον εαυτό της «απενεργοποιημένο» από την ενασχόληση της με την εμπορική φωτογραφία και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τη φωτογραφία ως εργαλείο κοινωνικής δικαιοσύνης. Το Project 562 είναι το τέταρτο μεγάλο δημιουργικό έργο της Matika που αναδεικνύει την ταυτότητα και τον πολιτισμό των ιθαγενών της Αμερικής.

Το 2012 η Matika πούλησε τα πάντα στο διαμέρισμά της στο Σιάτλ και δημιούργησε το Project 562, το οποίο αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή της να επισκεφτεί, να συμμετάσχει και να φωτογραφίσει και τις πάνω από 562 περιοχές των Αμερικανών ιθαγενών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό το έργο την έκανε να ταξιδέψει εκατοντάδες χιλιάδες μίλια, πολλά στο RV της το “Big Girl” αλλά και με άλογο μέσω του Grand Canyon, με τρένο, αεροπλάνο και βάρκα, και με τα πόδια και στις 50 πολιτείες.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Karen Zusman επιλέχτηκε για το project The Super Power of Me.

Το project Super Power of Me γιορτάζει τη ζωή των νέων των έγχρωμων και των μεταναστών με μια σειρά πορτρέτων που δείχνει ποιοι είναι προτού ο κόσμος τους δει διαφορετικά. Αποτελείται από υπαίθριες εκθέσεις και workshops δημιουργικότητας που βοηθούν στο να εκφράσουν και να δείξουν στον κόσμο πως βλέπουν τους εαυτούς τους.

Για μήνες, η Karen Zusman συμμετείχε σε ομάδα διαμαρτυρίας με ποδήλατα για το κίνημα Black Lives Matter (BLM) στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας τις αντιδράσεις των θεατών, με ιδιαίτερη προσοχή στα έγχρωμα παιδιά. Το βλέμμα της χαράς και του θαυμασμού την ενέπνευσε να επικεντρωθεί πιο άμεσα σε αυτήν την ομάδα για την οποία οι διαμαρτυρίες τελικά θα έχουν μεγαλύτερη σημασία.

Με ένα MFA στην ποίηση, η Karen Zusman στράφηκε στη δημοσιογραφία αφού έγινε μάρτυρας στην κρίση στο εσωτερικό της Βιρμανίας και δημοσίευσε την ιστορία στο Christian Science Monitor. Η Κάρεν βρισκόταν στη Βιρμανία ως βουδιστής διαλογιστής αλλά έμεινε στην περιοχή για να τεκμηριώσει την εμπειρία των προσφύγων. Έλαβε επιχορήγηση από το Κέντρο Πούλιτζερ για την Αναφορά Κρίσεων για την κάλυψή της σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι κρατικοί αξιωματούχοι της Μαλαισίας διακινούσαν πρόσφυγες από τη Βιρμανία, οι οποίοι εμφανίστηκαν στα PBS και NPR.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Leica Women Foto Project Award
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!