Light 16: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο της compact που θα τα βάλει με τις DSLR


Light 16: Αυτό είναι το τελικό σχέδιο της compact που θα τα βάλει με τις DSLR

Τον Οκτώβριο του 2015 είχε ανακοινωθεί η ανάπτυξη της compact μηχανής Light 16, η οποία όπως αναφέρονταν εγκαινίαζε ένα νέο είδος φωτογραφικών μηχανών.

Η Light L16 είναι μία “multi-aperture computational”, διαθέτει 16 κάμερες των 13 megapixels σε τρία διαφορετικά εστιακά μήκη: 28mm f/2 (5), 70mm f/2 (5) και 150mm f/2.4 (6), προσφέροντας συνολική ανάλυση 52 megapixels.

Φαίνεται λοιπόν ότι σχεδόν 1.5 χρόνο μετά την αρχική ανακοίνωση της και οκτώ μήνες μετά τη βελτιωμένη έκδοση της που πέτυχε χρηματοδότηση 30 εκατομμυρίων δολαρίων, το τελικό σχέδιο της Light 16 θα είναι αυτό που βλέπουμε στις εικόνες που διέρρευσαν, ελαφρώς διαφορετικό από το αρχικό πρωτότυπο.

Οι διαφορές είναι ότι έχει μετακινηθεί το ενσωματωμένο dual-color flash και το laser focus assist και ότι η χειρολαβή έχει γίνει επίπεδη. Επιπλέον έχουμε μία τρύπα μάλλον για το μικρόφωνο για τη λήψη video.

Light-16-3

Light 16-2

Light-16-1

Η Light L16 λειτουργεί με τις 10 κάμερες να καταγράφουν μία ξεχωριστή φωτογραφία και αυτές οι φωτογραφίες να συνθέτουν την τελική εικόνα (JPEG, TIFF, DNG). Επιπλέον μπορεί να καταγράψει video σε ανάλυση 4K.
Διαθέτει επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 820 + Light ASIC και τρέχει λειτουργικό Android, ενώ είναι εξοπλισμένη με GPS, Wifi και Bluetooth. Ακόμα έχει μεγάλη οθόνη αφής 5″, LED flash, ενώ στο αδιάβροχο σώμα της βρίσκουμε μόνο το κουμπί ενεργοποίησης/απενεργοποίησης και το κουμπί λήψης.

Το εντυπωσιακό είναι η εστίαση και η έκθεση μπορούν να προσαρμοστούν, ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη, ακόμα και μετά τη λήψη.

Μένει να δούμε αν θα βγει στην αγορά όπως λέγεται μέσα στο 2017 (οι πρώτες προ-παραγγελίες έχουν σχεδιαστεί να παραδοθούν από τις 14 Ιουλίου) και αν τελικά θα έχει την ποιότητα που υποστηρίζουν οι δημιουργοί της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Light 16 Rumors

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ | 18 Απριλίου 2017 στις 9:19

    Ρε λες; Να το δω και να μην το πιστέψω…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!