Έφυγε από τη ζωή ο “φωτογράφος” Lou Reed στα 71 του χρόνια


Έφυγε από τη ζωή ο “φωτογράφος” Lou Reed στα 71 του χρόνια

Όλοι όσοι αγαπάνε την ροκ μουσική γνωρίζουν τον θρύλο, Lou Reed, λίγοι όμως ξέρουν ότι ο Lou ήταν ερασιτέχνης φωτογράφος, με προσωπικές εκθέσεις φωτογραφίας και φωτογραφικά λευκώματα στο ενεργητικό του.

Ο Lou άρχισε να πειραματίζεται με την φωτογραφία ήδη από τα τέλη του ’60, αλλά ασχολήθηκε πιο θερμά τη δεκαετία του ’90. Η πρώτη του φωτογραφική έκθεση έγινε το 1997 στη Βοστόνη και στη συνέχεια στο Παρίσι. Σημαντική ήταν η γνωριμία του με τον David Adamson, ειδικό στην εκτύπωση Fine Art, η οποία τον οδήγησε σε 3 προσωπικές εκθέσεις στην Γκαλερί του Adamson.

Μία από τις τελευταίες εκθέσεις του έγινε στο Wichita Falls Museum of Art του Τέξας to 2010. Διαβάστε το άρθρο σχετικά με την συγκεκριμένη έκθεση και ακούστε τον ίδιο τον Lou να μιλάει για τις εικόνες του εδώ.

Ο Lou έχει εκδώσει 3 φωτογραφικά λευκώματα:
Emotion in Action, 2008
New York, 2008. Δείτε τη Νέα Υόρκη μέσα από τα μάτια του Lou.
Romanticism, 2009. Το συγκεκριμένο λεύκωμα περιλαμβάνει φωτογραφίες, οι οποίες έγιναν με την Canon μηχανή του ειδικά τροποποιημένη για καταγραφή του υπέρυθρου φάσματος του φωτός (infrared photography). Περιέχει μόνο τοπία από χώρες που επισκέφτηκε ο θρυλικός μουσικός στη Σκωτία, Δανία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα και Η.Π.Α.

Lou Reed

Lou Reed

O Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης της ροκ μουσικής και κιθαρίστας, Lou Reed, μας άφησε στην ηλικία των 71 χρόνων, χτες 27 Οκτωβρίου του 2013. RIP Lou…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Famous Photographers
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!