Μικροσκόπιο αποκαλύπτει σε video εκπληκτικές λεπτομέρειες εντόμων και φυτών


Μικροσκόπιο αποκαλύπτει σε video εκπληκτικές λεπτομέρειες εντόμων και φυτών

Ο Γερμανός φωτογράφος Stefan Diller, χρειάστηκε τρία χρόνια για να δημιουργήσει το video που ακολουθεί. Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρονικό μικροσκόπιο, μία κάμερα και λογισμικό Η/Υ, κατάφερε να καταγράψει πλάνα από έντομα και φυτά μεγεθυμένα κατά χιλιάδες φορές, δημιουργώντας ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα.
Η κάμερα κατέγραφε το κάθε θέμα από διαφορετικές γωνίες και η πορεία που ακολουθούσε σχεδιάζονταν από πριν. Τα nanoflights, ονομασία που έδωσε ο Diller στα φιλμ που δημιούργησε, έγιναν με μία επίπονη διαδικασία φωτογράφισης των θεμάτων κάτω από το μικροσκόπιο. Κάθε λεπτό του video χρειάστηκε 1.500 καρέ για να γίνει, ενώ κάθε 40 καρέ χρειάστηκαν μία ώρα.
Θαυμάστε το πραγματικά μοναδικό αποτέλεσμα (το video αρχίζει με μία ντομάτα και μία πεταλούδα):

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Macro Photography

Πηγή:

fstoppers
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!