Η NASA παρουσιάζει φοβερή φωτογραφία τεράστιου τυφώνα στο Βόρειο Πόλο του Κρόνου


Η NASA παρουσιάζει φοβερή φωτογραφία τεράστιου τυφώνα στο Βόρειο Πόλο του Κρόνου

Hurricane saturnΗ NASA μας εκπλήσσει για άλλη μία φορά.  Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο Cassini εδώ και 9 χρόνια παρακολουθεί τον τεράστιο Κρόνο, αλλά μόλις τώρα κατάφερε να τραβήξει φωτογραφίες του βόρειου πόλου φωτισμένες από το φως του ήλιου μας, μιας και ο βόρειος πόλος μέχρι τώρα ήταν στη σκοτεινή πλευρά.

Σε μία από αυτές (τίτλος φωτογραφίας: The Rose, Το Ρόδο) φαίνεται ένας τεράστιος τυφώνας με ανέμους ταχύτητας 500 χλμ την ώρα και μέγεθος σχεδόν 2000 χλμ από την μία άκρη στην άλλη, ο οποίος είναι κεντραρισμένος στο Βόρειο πόλο του Κρόνου.  Πρόκειται για μία πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία που αποτελεί σύνθεση φωτογραφιών που τραβήχτηκαν με τη χρήση διαφορετικών φίλτρων.

via petapixel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

NASA
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!