Το National Geographic κλείνει τα 125 χρόνια


Το National Geographic κλείνει τα 125 χρόνια

Ήταν πριν 125 χρόνια, πίσω στο μακρινό 1888, όταν πρωτοκυκλοφόρησε το επιστημονικό έντυπο – περιοδικό National Geographic.  Ένα έντυπο που δεν περιείχε καθόλου φωτογραφίες.  Από τότε η ανθρωπότητα πέρασε πολλά, ο πλανήτης άλλαξε πρόσωπο, η φωτογραφία από ασπρόμαυρη έγινε έγχρωμη και από το φιλμ πέρασε στην ψηφιακή τεχνολογία.  Το National Geographic εξελίχτηκε μαζί και από ένα έντυπο που περιείχε μόνο κείμενο σήμερα αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της φωτογραφίας σε όλο τον πλανήτη.  Πολλοί φωτογράφοι ξεκινούν την ενασχόληση τους με την φωτογραφία για να μπορέσουν μία μέρα να συνεργαστούν μαζί του, ενώ πάνω από 8 εκατομμύρια συνδρομητές απολαμβάνουν τις εξαιρετικές εικόνες που βρίσκουν στις σελίδες του.

Με αφορμή τον εορτασμό των 125 χρόνων ύπαρξης του, το National Geographic θυμάται τις πιο σημαντικές φωτογραφίες και ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί στις σελίδες του και έχει δημιουργήσει μία ειδική ιστοσελίδα για αυτό τον σκοπό.  Μπορείτε να την βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

National Geographic
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!