Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς εικόνες του National Geographic στο Instagram για το 2017


Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς εικόνες του National Geographic στο Instagram για το 2017

Τελευταίες ημέρες του έτους και το National Geographic συγκέντρωσε τις 18 δημοφιλέστερες φωτογραφίες της χρονιάς στον Instagram λογαριασμό του.

Με περίπου 84.2 εκατομμύρια followers, όπως είναι αναμενόμενο οι φωτογραφίες συγκέντρωσαν αρκετά likes. Το National Geographic, μέσα στο 2017, απέκτησε 17 εκατομμύρια νέους followers, ενώ συνολικά 1.4 δισεκατομμύρια likes έγιναν στις φωτογραφίες που είχε στο λογαριασμό του.

Εμείς θα σας παρουσιάσουμε τις πρώτες πέντε φωτογραφίες για το 2017 και κάποιες που ξεχωρίσαμε από την πρώτη δεκαοκτάδα.

Τα περισσότερα likes (1.964.229 likes) συγκέντρωσε η φωτογραφία του Chamilton James.
Μια μικρή μαϊμού κι ένα παιδάκι της Φυλής Άβα. Η Άβα (φυλή του Αμαζονίου) έχουν ως κατοικίδια μικρές μαϊμούδες, οι οποίες συνήθως μένουν ορφανές από την ίδια τη φυλή, αφού σκοτώνουν τους γονείς τους για τροφή.

Στη δεύτερη θέση η φωτογραφία του Thomas Peschak (1.779.146 likes).
Θαλάσσια Ιγκουάνα (βρίσκονται μόνο στα νησιά Γκαλαπάγκος) προσπαθώντας να ζεσταθούν από τον ήλιο. Τρέφονται με θαλάσσια φύκια αλλά λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη αναγκάζονται να ψάχνουν για τροφή σε ψυχρότερα νερά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χάνουν ακόμη και τη ζωή τους λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Στην τρίτη θέση η φωτογραφία της Christina Mittermeimer (1.748.398 likes).
Μια πολική αρκούδα που φαίνεται να λιμοκτονεί. Η φωτογράφος κοινοποίησε την εικόνα με σκοπό να ευαισθητοποιήσει το παγκόσμιο κοινό σχετικά με την κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων, που φέρουν μερίδιο ευθύνης για τη λιμοκτονία πολλών ζώων.

Στην τέταρτη θέση η φωτογραφία του Jimmy Chin (1.746.290 likes).
Η μαγεία του σύμπαντος, η αρχή του φαινομένου της ολικής έκλειψης Ηλίου που έγινε τον Αύγουστο του 2017. Μια φωτογραφία που βγήκε με αρκετή δόση τύχης αφού ο φωτογράφος συγχρόνως κυνηγούσε 10 παιδιά στην αυλή του.

Στην πέμπτη θέση η φωτογραφία του Ciril Jazbec (1.616.981 likes).
Φωτογραφία τραβηγμένη κοντά στο Siorapaluk της Γροιλανδίας, έναν από τους βορειότερους οικισμούς του πλανήτη. Βλέπουμε έναν σκύλο που χρησιμοποιούν οι Εσκιμώοι ως οδηγούς έλκηθρου. Λόγω του λιώσιμου των πάγων, οι περίοδοι που χρησιμοποιούνται αυτά τα σκυλιά από τους Εσκιμώους έχουν μειωθεί. Κάποιες φορές αναγκάζονται να τα σκοτώνουν, αφού η συντήρηση τους είναι πολυδάπανη.

Μερικές φωτογραφίες που ξεχωρίσαμε.

Στην έκτη θέση η φωτογραφία του Jayaprakash Bojan με 1.602.915 likes (κέρδισε τον διαγωνισμό National Geographic Nature Photographer of the year 2017, μπορείτε να δείτε εδώ) τραβηγμένη στη Σιγκαπούρη δείχνει έναν τεράστιο Ουρακοτάγκο στη μέση ενός ποταμού. Η αραίωση της βλάστησης έχει επηρεάσει και αυτό το απειλούμενο είδος.

Στη δέκατη θέση η φωτογραφία του Corey Arnold (1.472.613 likes).
Μία αλεπού στην περιοχή της Ουναλάσκα, νησιού της πολιτείας της Αλάσκα.

Στην ενδέκατη θέση φωτογραφία του David Doubilet (1.440.449 likes).
Ένα ψάρι κλόουν ανάμεσα στα πλοκάμια μιας θαλάσσιας ανεμώνης. Η ανεμώνη παρέχει προστασία καλύπτοντας αυτό το είδος ψαριών και ως αντάλλαγμα το ψάρι προστατεύει την ανεμώνη από τους εχθρούς της.

Στην δέκατη πέμπτη θέση η φωτογραφία του Stefano Unterthiner (1.362.259 likes).
Μια Ερμίνα που ενώ έχει ερυθρό-καστανό τρίχωμα έχει καμουφλαριστεί με χιόνι για να προστατεύεται από εχθρούς.

Στη δέκατη όγδοη θέση η φωτογραφία του Andy Mann (1.278.417 likes).
Φωτογραφία τραβηγμένη σε πέλαγος κοντά στη Δυτική Σαχάρα. Παρατηρώντας το κύμα μοιάζει με χιονισμένη βουνοκορφή, κρύβοντας μέσα της μια υπέροχη κοινωνία ψαριών.

Δείτε όλες τις δημοφιλείς φωτογραφίες εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Instagram National Geographic
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!