Φωτογράφος βρίσκει και φωτογραφίζει δελφίνι που ήταν εξώφυλλο στο National Geographic πριν 20 χρόνια


Φωτογράφος βρίσκει και φωτογραφίζει δελφίνι που ήταν εξώφυλλο στο National Geographic πριν 20 χρόνια

H ιστορία του κοριτσιού από το Αφγανιστάν που φωτογραφήθηκε από τον Steve McCurry και την οποία κατάφερε να βρει και να ξαναφωτογραφίσει πρόσφατα είναι ίσως γνωστή στους περισσότερους.
Η φωτογραφία του Steve McCurry ακόμα και σήμερα θεωρείται από τα πιο δυνατά πορτραίτα στην ιστορία της φωτογραφίας και όχι άδικα. Η προσπάθεια του διάσημου φωτογράφου να βρει και να ξαναφωτογραφήσει μετά από δεκαετίες το κορίτσι του Αφγανιστάν συγκέντρωσε την προσοχή του φωτογραφικού κόσμου γιατί ήταν ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, αφού ο Steve δεν είχε τα στοιχεία που θα τον οδηγούσαν σε αυτήν. Με την βοήθεια όμως ανθρώπων που ήξεραν το “κορίτσι του Αφγανιστάν” ο Steve κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή του.

Αν η προσπάθεια του Steve McCurry ήταν μία φορά δύσκολη, τότε η αποστολή του Brian Skerry ίσως να έμοιαζε με αδύνατη. Ο Skerry είναι φωτογράφος του National Geographic με ειδικότητα στην φωτογραφία των θαλασσών και των κατοίκων τους.
Σε πρόσφατο ταξίδι του στις Μπαχάμες πληροφορήθηκε από τη Dr. Denise Herzing, μελετητή των δελφινιών με στίγματα της περιοχής, ότι το δελφίνι, το οποίο ο φωτογράφος του National Geographic Flip Nicklin είχε φωτογραφίσει για το δημοφιλές περιοδικό και είχε γίνει εξώφυλλο στο τεύχος του περιοδικού τον Σεπτέμβριο του 1992, συνέχιζε να ζει στην περιοχή. Μάλιστα το δελφίνι με το όνομα Nassau, λίγο μετά το πρωτοσέλιδο στο National Geographic είχε χάσει μέρος του ραχιαίου πτερυγίου του μετά από επίθεση που δέχτηκε από καρχαρία.
Ο Skerry αποφάσισε να βρει και να ξαναφωτογραφίσει τη Nassau που συνέχιζε να ζει στα νερά των νησιών. Το εγχείρημα του ήταν αρκετά δύσκολο, ειδικά λόγω του γεγονότος ότι τα δελφίνια της περιοχής πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια είχαν διασκορπιστεί σε μία πολύ μεγαλύτερη ακτίνα από την συνήθη περιοχή που εντοπιζόταν.
Ήταν κάποια στιγμή την έκτη ημέρα της έρευνας του, όταν ο Skerry εντόπισε την Nassau μέσα σε ένα κοπάδι 12 δελφινιών. Μαζί της ήταν και το μωρό της ο Nautilus. Για τις επόμενες δύο ώρες ο φωτογράφος κολύμπησε με τα δελφίνια και κατάφερε να φωτογραφίσει τη Nassau με το μωρό της φέρνοντας έτσι εις πέρας την μοναδική αποστολή του.

Διαβάστε όλη την ιστορία στο blog του National Geographic, Proof, εδώ.

national-geographic-dolphin-nassau

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Proof
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!