Νέος αλγόριθμος ερευνητών του MIT μιμείται το στυλ των φωτογράφων που θαυμάζετε


Νέος αλγόριθμος ερευνητών του MIT μιμείται το στυλ των φωτογράφων που θαυμάζετε

Σπουδαίοι φωτογράφοι πορτρέτου όπως οι Richard Avedon, Diane Arbus και Martin Schoeller έχουν τον δικό τους τρόπο να φωτίζουν ένα πρόσωπο και να του δίνουν έτσι μία ιδιαίτερη δυναμική.

Ερευνητές στο MIT σε συνεργασία με συναδέλφους τους στην Adobe και στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια δημιούργησαν ένα νέο αλγόριθμο, ο οποίος θα μπορούσε να μεταφέρει το στυλ των φωτογραφιών πορτρέτου ενός από τους παραπάνω φωτογράφους στις φωτογραφίες που δημιουργούμε με τα κινητά μας τηλέφωνα.
Αν και η μεταφορά στυλ φωτογραφιών είναι εφικτή με την χρήση φίλτρων παρόλα αυτά δεν γίνεται με μεγάλη επιτυχία στην φωτογραφία πορτρέτου.

Στην μεταφορά στυλ στις φωτογραφίες πορτρέτου χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων η τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων. Προυπόθεση για την σωστή λειτουργία του αλγόριθμου είναι οι δύο φωτογραφίες που εμπλέκονται στην μεταφορά του στυλ να μοιάζουν πολύ μεταξύ τους.

Στο video που ακολουθεί (μην ψάχνετε για τον ήχο, δεν έχει) μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί στην πράξη ο αλγόριθμος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

MIT
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!