Νέες φήμες για την Canon με τα “πολλά” megapixels


Νέες φήμες για την Canon με τα “πολλά” megapixels

Πρόκειται για κάτι που συζητιέται αρκετό καιρό τώρα και από ότι φαίνεται πρόκειται για ένα νέο σήριαλ της Canon (μετά το σήριαλ της ανακοίνωσης της Canon EOS 7D II).

Οι νεότερες φήμες από την ιστοσελίδα Northlight αναφέρουν ότι η πρώτη DSLR μηχανή της Canon που θα σπάσει το φράγμα των 36 megapixels (ρεκόρ που κρατάει η Nikon με την Nikon D810) θα έχει ανάλυση 52 megapixels και όχι 50 megapixels (κάτι το οποίο διαβάσαμε σε προηγούμενες φήμες).
Επιπλέον το όνομα του μοντέλου εικάζεται ότι δεν θα είναι Canon EOS 3D αλλά Canon EOS 5D IV (αν και νομίζουμε ότι πιο πιθανό είναι να ισχύσει το πρώτο όνομα).

Ήδη ο κύριος Maeda Masaya, στέλεχος της Canon, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα Digital Camera Watch, επιβεβαίωσε ότι η ιαπωνική εταιρεία κάνει προσπάθειες για να αναπτύξει μία DSLR με πολλά megapixels.

Το σίγουρο είναι ότι το 2015 θα είναι η χρονιά της αναζωπύρωσης της μάχης των megapixels μεταξύ των φωτογραφικών εταιρειών. Μένει να δούμε πότε θα ανακοινωθεί η Canon με την τεράστια ανάλυση.

Ποια είναι η γνώμη σας; Θέλουμε τα πολλά megapixels ή όχι;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Northlight
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

3 σχόλια

  • #
    1

    Προσωπικά, ανάλυση της τάξεως των 50MP για αισθητήρα 24χ36mm θα έλεγα ότι αγγίζει την υπερβολή. Πιστεύω ότι κυρίως η αναλυτική ικανότητα των οπτικών θα βρεθεί στα όρια και θα κάνουν την εμφάνισή τους διάφορα προβλήματα, όπως π.χ. το σφάλμα περίθλασης.
    Κυρίως όμως διατηρώ σοβαρές αμφιβολίες για την απόδοση ενός τέτοιου αισθητήρα σε υψηλά ISO, όπου σε αυτόν τον τομέα με αναλύσεις της τάξεως των 12-16 MP, είχαμε πραγματικά εντυπωσιακή απόδοση. Ένα πρακτικό ακόμη θέμα, είναι σχετικά με το μέγεθος του αρχείου, φαντάζομαι ότι για δέκα λήψεις θα χρειαζόμαστε 1GB…
    Συμπερασματικά θα έλεγα ότι μία τέτοια ανάλυση ταιριάζει περισσότερο στο μεσαίο φόρμά…

    Μαζί με τις ευχές μου για καλή και δημιουργική χρονιά.

  • #
    1

    Κατα την γνωμη μου ,οχι. Καλυτερα λευκα και μαυρα ναι ,γρηγoροτερη εστιαση οπως και καλυτερη ανταποκρηση σε περισοτερα ISO.

  • #
    1

    εμένα πάλι μου φαίνεται ότι δεν θα τον αποφύγουμε τον πόλεμο των megapixles οπότε ας ελπίσουμε να δούμε γρήγορα φθηνές μεγάλης χωρητικότητας κάρτες και σκληρούς δίσκους!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!