Κατασκευάστηκε αισθητήρας που είναι 1000 φορές πιο φωτο-ευαίσθητος από τους σημερινούς αισθητήρες


Κατασκευάστηκε αισθητήρας που είναι 1000 φορές πιο φωτο-ευαίσθητος από τους σημερινούς αισθητήρες

NTU Graphene Sensor Ερευνητές στο τεχνολογικό πανεπιστήμιο Nanyang της Σιγκαπούρης κατασκεύασαν ένα αισθητήρα εικόνας από γραφίτη (γραφένιο), ο οποίος είναι 1000 φορές πιο φωτο-ευαίσθητος από τους σημερινούς αισθητήρες.  Εκτός της υψηλότατης ευαισθησίας του, ο νέος αισθητήρας παράγει πιο καθαρές εικόνες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ λειτουργεί καταναλώνοντας 10 φορές λιγότερη ενέργεια από τους σημερινούς αισθητήρες.

Ο βοηθός καθηγητή Wang Qijie αναφέρει, ότι κατά τη δημιουργία του αισθητήρα λήφθηκαν υπόψη οι σημερινοί τρόποι παραγωγής αισθητήρων και αν ο νέος αισθητήρας παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες, τότε μπορεί να είναι πιο οικονομικός από τους σημερινούς αισθητήρες.

Πρόκειται για μία σημαντική εξέλιξη και μένει να δούμε αν και πότε οι εταιρείες θα προσεγγίσουν τους ερευνητές για να θέσουν στην διάθεση των καταναλωτών τη νέα τεχνολογία.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Singapore
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!