Νέα τεχνολογία επιτρέπει στα smartphones την λήψη HDR εικόνων με μία μόνο λήψη


Νέα τεχνολογία επιτρέπει στα smartphones την λήψη HDR εικόνων με μία μόνο λήψη

Η εταιρεία Rambus ανακοίνωσε την νέα τεχνολογία αισθητήρα “Binary Pixels”, η οποία σκοπεύει να φέρει την δυνατότητα καταγραφής εικόνων μεγάλου δυναμικού εύρους (HDR) σε μικρού μεγέθους αισθητήρες.  Η νέα τεχνολογία, η οποία θα εφαρμοστεί αρχικά σε smartphones, υπόσχεται ότι θα είναι δυνατή η δημιουργία μίας HDR εικόνας μόλις με μία λήψη.  Επιπλέον η αμερικανική εταιρεία πιστεύει ότι η νέα τεχνολογία θα μειώσει τον ψηφιακό θόρυβο ενώ δηλώνει ότι είναι έτοιμη να παντρέψει την νέα τεχνολογία με CMOS αισθητήρες χρησιμοποιώντας τους υπάρχοντες τρόπους κατασκευής.

Βέβαια αν και η νέα τεχνολογία φαίνεται να ευνοεί άμεσα την βιομηχανία των smartphones κανείς δεν αποκλείει την μελλοντική χρήση της στο επίπεδο των DSLR μηχανών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

smartphones
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!