Χιλιάδες newsreels της British Pathé διαθέσιμα δωρεάν στο YouTube


Χιλιάδες newsreels της British Pathé διαθέσιμα δωρεάν στο YouTube

Τα newsreels ήταν μικρής διάρκειας φιλμ με περιεχόμενο ειδησεογραφικού, ενημερωτικού ή ψυχαγωγικού χαρακτήρα.
Προβάλλονταν σε ειδικούς χώρους στα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ πολλοί κινηματογράφοι είχαν ειδικές αίθουσες για την συνεχή προβολή τους.
Φυσικά με την ανάπτυξη της τηλεόρασης και την προβολή ειδήσεων μέσω αυτής τα newsreels πέρασαν στην ιστορία και σήμερα θεωρούνται σημαντικά ιστορικά ντοκουμέντα.

Το Pathé News ή British Pathé, ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του 20ου αιώνα, με έτος ίδρυσης το 1896, παρήγαγε χιλιάδες newsreels και μικρά ντοκιμαντέρ για τις κινηματογραφικές αίθουσες μέχρι το 1970. Το 1970 μην μπορώντας να αντέξει την άνιση μάχη με την τηλεόραση η εταιρεία σταμάτησε την παραγωγή newsreels.

Την εβδομάδα που μας πέρασε το Pathé News έθεσε στην διάθεση του παγκόσμιου κοινού τα περίπου 85.000 newsreels (3.500 ώρες video), τα οποία αποτελούν μοναδικούς μάρτυρες μερικών από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ανθρωπότητας για τον 20ο αιώνα.

Ανάμεσα τους βρίσκουμε και πολλά newsreels φωτογραφικού ενδιαφέροντος.

Ρίξτε μια ματιά καθώς πιστεύουμε ότι θα σας αρέσουν.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

newsreels

Πηγή:

British Pathé
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!