Διαθέσιμη η ετήσια αναφορά της Nikon για το οικονομικό έτος που πέρασε


Διαθέσιμη η ετήσια αναφορά της Nikon για το οικονομικό έτος που πέρασε

Διαθέσιμη online είναι η ετήσια αναφορά της Nikon για το οικονομικό έτος που τελείωσε στις 31 Μαρτίου του 2013. Μαζί μπορείτε να διαβάσετε και συνέντευξη του προέδρου της εταιρείας Makoto Kimura.

Μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει, η ιαπωνική εταιρεία σημείωσε αύξηση των πωλήσεων κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, βάζοντας στα ταμεία της ένα τρισεκατομμύριο Γιέν (7.462.000.000 ευρώ), με τα κέρδη όμως να καταποντίζονται κατά μείον 36%.
Η αγορά των compact μηχανών συνεχίζει να συρρικνώνεται και για το έτος που διανύουμε και λήγει τον Μάρτιο του 2014, αλλά στην Nikon αναμένουν την αύξηση των πωλήσεων των μηχανών με δυνατότητα αλλαγής φακών, DSLRs και mirrorless.

Η αναφορά του Προέδρου του τμήματος Imaging της εταιρείας, Yasuyuki Okamoto, παρουσιάζει αρκετά ενδιαφέροντα και σημαντικά στοιχεία.
Οι πωλήσεις στο φωτογραφικό τμήμα της εταιρείας έφτασαν τα 751.241 εκατομμύρια Γιέν (5.605.760 ευρώ), παρουσιάζοντας αύξηση κατά 28% σε σχέση με το 2012 και τα επιχειρησιακά έσοδα έκλεισαν στο +12.5%.
Τα κέρδη από τις μηχανές με δυνατότητα αλλαγής φακού δέχτηκαν πίεση λόγω των οικονομικών συνθηκών, ενώ τα τεμάχια των compact μηχανών που πωλήθηκαν “έπιασαν” τα επίπεδα του 2012, παρ όλη την συρρίκνωση της συγκεκριμένης αγοράς κατά 30%.
Το σύστημα mirrorless μηχανών δεν τα πήγε όπως αναμένονταν, δίνοντας στη Nikon, την δεύτερη θέση παγκοσμίως με μερίδιο αγοράς 20%.
Για το έτος που διανύουμε η Nikon έχει ως σκοπό να δυναμώσει την θέση της στην αγορά των DSLR με νέα FF και DX μοντέλα και να επιτύχει να κατακτήσει μερίδιο αγοράς μεταξύ 40 και 45%. Ταυτόχρονα σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος της θα ακολουθήσει την πολιτική των περικοπών και της βελτίωσης της διαδικασίας σχεδίασης και παραγωγής.
Όσο αφορά τις mirrorless μηχανές στόχος της εταιρείας είναι η κατάκτηση του 25-30% της παγκόσμιας αγοράς μέχρι το τέλος του έτους που κλείνει τον Μάρτιο του 2016.
Σημαντική η παρατήρηση ότι η Nikon βλέπει με ενδιαφέρον την αγορά των smartphone αφού οδηγεί πολλούς ανθρώπους να ενδιαφερθούν πιο σοβαρά για την φωτογραφία. Η ιαπωνική εταιρεία σκοπεύει να ισχυροποιήσει την θέση της στην αγορά των compact φωτογραφικών μηχανών στοχεύοντας στο 25-30% μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2016.

Στα μη φωτογραφικά ενδιαφέροντα σημεία της αναφοράς είναι ότι η Nikon επέλεξε τον χώρο της ιατρικής ως νέο πεδίο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, ένα πεδίο στο οποίο δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια Olympus και Fujifilm.

Μπορείτε να διαβάσετε την 66σέλιδη αναφορά της Nikon εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Financial Reports Nikon
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!