Νέες πατέντες της Nikon για υβριδικό οφθαλμοσκόπιο και βελτίωση της επικοινωνίας σώματος μηχανής και φακών


Νέες πατέντες της Nikon για υβριδικό οφθαλμοσκόπιο και βελτίωση της επικοινωνίας σώματος μηχανής και φακών

Nikon-hybrid-viewfinder-patentΗ Nikon κατέθεσε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πατέντες.  Η πιο σημαντική είναι η πατέντα 2013-54232 για ένα νέο υβριδικό οφθαλμοσκόπιο, το οποίο μπορεί να αλλάζει από οπτικό (OVF) σε ηλεκτονικό (EVF), παρόμοιο με το οφθαλμοσκόπιο που χρησιμοποιεί η Fujifilm στη X100.

Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα είναι η πατέντα 2013-57757, η οποία δείχνει την ύπαρξη φωτισμού (λαμπάκια LED) στο πίσω μέρος του φακού και στο κούμπωμα του φακού στη μηχανή (mount), με σκοπό να γίνεται πιο Nikon-duplicated-electronic-mount-contactsεύκολα η τοποθέτηση φακού σε σκοτεινά μέρη.

Τέλος η πατέντα με αριθμό 2013-58840 περιγράφη την ύπαρξη διπλών ηλεκτρονικών επαφών σε φακό και mount μηχανής, με σκοπό την απρόσκοπτη επικοινωνία του φακού με το σώμα της μηχανής, ακόμα και σε περίπτωση που κάποια από τις επαφές έχει παρουσιάσει σφάλμα.

via nikonrumors

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Fujifilm x100
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!