Στέλεχος της Nikon επιβεβαιώνει ότι η επόμενη mirrorless θα είναι Full Frame


Στέλεχος της Nikon επιβεβαιώνει ότι η επόμενη mirrorless θα είναι Full Frame

Συνέντευξη έδωσε στέλεχος της Nikon στην κινεζική ιστοσελίδα xitek και η είδηση που προέκυψε είναι πολύ σημαντική.

Ο Tetsuro Goto, R&D General Manager της Nikon, δήλωσε ότι η επόμενη mirrorless μηχανή της Nikon θα πρέπει να είναι Full Frame και αυτό γιατί το trend είναι οι Full Frame μηχανές.

Στην ίδια συνέντευξη προκαλεί εντύπωση η δήλωση ότι η Nikon καλύπτει μεγάλο μέρος των φωτογράφων από αυτούς που ξεκινάνε τώρα μέχρι τους ενθουσιώδεις ερασιτέχνες και τους επαγγελματίες και ότι οι Olympus, Sony και Fujifilm καλύπτουν μόνο ένα μικρό μέρος του παραπάνω συνόλου. Μάλιστα στην ίδια δήλωση (αν δεν είναι λάθος από την μετάφραση των κινέζικων) αναφέρει ότι κανείς επαγγελματίας δεν χρησιμοποιεί τα προϊόντα των παραπάνω εταιρειών. Η δήλωση που προκάλεσε αντιδράσεις συνεχίζει αναφέροντας ότι η βάση των πελατών των τριών εταιρειών είναι περιορισμένη για αυτό και έχουν περιορισμένη αντίληψη για την ανάπτυξη προϊόντων.

“Nikon customer base is very broad, from novice to enthusiasts to prosumer to professional, that’s Nikon’s advantage. Olympus, Sony and Fujifilm can only cover a small part of that. So far there is no professional using their products. So when they develop products, even like retro style, they only try to meet these people and that’s only what they can do. Their customer base is limited anyway so they have limited view in developing products”.

H Nikon εργάζεται εδώ και καιρό πάνω σε ένα νέο mirrorless σύστημα, έχοντας από ότι φαίνεται εγκαταλείψει το σύστημα 1 με τον μικρό του αισθητήρα της 1-inch.

Πως σας φαίνονται οι παραπάνω δηλώσεις;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Και ποιά θα είναι η τιμή της FF Όταν και την NIKON1 η τιμή ήταν στα 450€.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!