Το online περιοδικό 35mm και η εταιρεία Skyllaney Opto-Mechanics συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν τους φακούς Omnar, παρουσιάζοντας τον πρώτο φακό.
Πρόκειται για τον manual εστίασης Omnar 26mm F6, ο οποίος είναι κατασκευασμένος από οπτικά στοιχεία από τη φωτογραφική μηχανή AF-10 της Canon. Ο φακός θα είναι κατάλληλος για rangefinder κάμερες με M-mount.
Αρχικά θα κατασκευαστούν μόνο 20 με 30 φακοί.
Η τιμή δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί και δεν έχουμε δείγματα εικόνων, ενώ οι φακοί θα φτάσουν σε όσους παραγγείλουν, τα Χριστούγεννα.
Ο φακός θα διατίθεται στα χρώματα ματ μαύρο Chrome Cerakote, ασημί Chrome Cerakote και High Gloss μαύρο Lacquer, ενώ θα υπάρχει επίσης μια επιλογή αναβάθμισης για να βαφτεί ο φακός σε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα θέλει ο χρήστης.
Πραγματικά δεν βλέπουμε κανένα λόγο να πάρει κάποιος ένα τέτοιο φακό και πιο πολύ το βλέπουμε σαν ένα εγχείρημα πειραματικού επιπέδου.



