«Θεσσαλονίκη 101», έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης


«Θεσσαλονίκη 101», έκθεση φωτογραφίας στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Στα πλαίσια του 15ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διοργανώνεται η έκθεση φωτογραφίας «Θεσσαλονίκη 101». Η έκθεση ξεκινάει στις 16 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Μαρτίου, στον χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι).

Ακολουθεί η αναλυτική παρουσίαση της έκθεσης από την ιστοσελίδα του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης:

Tο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης παρουσιάζει, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεών του, την έκθεση φωτογραφίας «Θεσσαλονίκη 101», με έργα που προέκυψαν από το ομότιτλο εργαστήρι δημιουργικής φωτογραφίας για νέους έως 25 ετών, κατόπιν πρωτοβουλίας του οργανισμού. Στο εργαστήρι, που πραγματοποιήθηκε το Φεβρουάριο μέσω διαδικτύου, δίδαξε ο Ιρανοκαναδός φωτογράφος Μπάμπακ Σαλαρί. Οι 15 συμμετέχοντες, μόνιμοι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, δραστηριοποιούνται στο χώρο της φωτογραφίας –κυρίως ερασιτεχνικά– και παρήγαγαν μία σειρά από έργα με άξονα την εξέλιξη της πόλης όπου ζουν. Μνημεία, αστικά τοπία, το εβραϊκό στοιχείο και η σημασία του στην εμπορική ανάπτυξη της πόλης, η οθωμανική και η βυζαντινή κληρονομιά, αλλά και μείζονα κοινωνικά ζητήματα, όπως η τρέχουσα οικονομική κρίση και οι συνέπειές της, η συνύπαρξη πολλών διαφορετικών εθνοτικών; ομάδων, η ένταξή τους στο κοινωνικό περιβάλλον ή ο αποκλεισμός στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό πλαίσιο της Θεσσαλονίκης, είναι μόνο μερικά από τα θέματα στα οποία επικεντρώθηκαν.

Διοργάνωση
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης
Επιμέλεια Έκθεσης: Μπάμπακ Σαλαρί
Παραγωγή Έκθεσης: Θάνος Σταυρόπουλος
Με την υποστήριξη
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης/Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
Καναδική Πρεσβεία στην Ελλάδα

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 16 Μαρτίου 2013, 12.00

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: καθημερινά 11:00:-19:00

ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Αποθήκη Β1, Λιμάνι – Τ.Θ. 107 59, 54110 Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 593270 & 546683, F: 2310 593271
www.cact.gr , info@cact.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!