Φωτογράφος εναντίον ελαφιού, σημειώσατε Χ


Φωτογράφος εναντίον ελαφιού, σημειώσατε Χ

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές στο pttl.gr για τους κινδύνους που κρύβει η φωτογράφιση άγριας ζωής, ακόμα και όταν πρόκειται για φαινομενικά ακίνδυνα ζώα.
Θυμηθείτε την περίπτωση του 60χρονου στη Λευκορωσία που πέθανε από δάγκωμα κάστορα, ή την επίθεση που δέχτηκε φωτογράφος από ένα ελάφι.
Βέβαια μερικές φορές τα πράγματα μπορεί να πάνε αρκετά καλά αν ο φωτογράφος αντιδράσει σωστά. Μην μας ρωτήσετε ποια είναι η σωστή αντίδραση όταν πλησιάζει ένα άγριο ζώο προς το μέρος σας καθώς δεν είμαστε ειδικοί για να το αναλύσουμε. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει πάντα να παίρνουμε αποστάσεις ασφαλείας και μέτρα ασφαλείας ώστε να είμαστε ασφαλείς.
Στο παρακάτω video ένας φωτογράφος φωτογράφιζε ελάφια στο Εθνικό Πάρκο Great Smoky Mountains των Η.Π.Α. εκτός του αυτοκινήτου του, όταν ένα νεαρό αρσενικό ελάφι έγινε αρκετά περίεργο. Τον πλησίασε και άρχισε να τον προκαλεί πιέζοντας με το κεφάλι του το κεφάλι του φωτογράφου. Ο φωτογράφος παρέμεινε ψύχραιμος και δεν αντέδρασε και μετά μερικά λεπτά κατάφερε να φύγει σώος και αβλαβής με τον εξοπλισμό του (αν και προς το τέλος του video φαίνεται ότι το ελάφι απλά έψαχνε να βρει ένα μεγάλο τηλεφακό! :) )

Ο ίδιος είπε σε ένα άλλο φωτογράφο που βρισκόταν στο μέρος και κατέγραψε σε video το περιστατικό:
“Οι πρώτες μου σκέψεις ήταν wow, είναι πολύ κοντά μου. Αλλά έχω βρεθεί και στο παρελθόν κοντά χωρίς προβλήματα. Έλπιζα ότι παραμένοντας ακίνητος και παθητικός θα με προσπερνούσε. Όταν κατέβασε τα κέρατα του θέλησα να προστατέψω τα ζωτικά μου όργανα και κράτησα το κεφάλι μου κάτω. Σκέφτηκα ότι αν στεκόμουν όρθιος θα τον προκαλούσα και θα ήμουν πιο εκτεθειμένος. Νομίζω ότι η στάση μου του έδειξε ότι είχα εξοργιστεί μαζί του. Στην αρχή ανησύχησα αλλά καθώς δεν έκανε πίσω και συνέχισε να με παρενοχλεί φοβήθηκα και τσατίστηκα. Τότε ήταν που του κούνησα το δάχτυλο για να κόψει τις βλακείες (That’s when I wagged my finger at him to cut that shit out). Ένιωσα ανακούφιση όταν είδα τον φύλακα να έρχεται. Υποθέτω ότι αν ο φύλακας δεν είχε έρθει θα έπρεπε να βρω τρόπο να αποδεσμευτώ από την κατάσταση όσο καλύτερα μπορούσα. Αστειευτήκαμε με τους φίλους μου ότι τουλάχιστον με είδε σαν ελάφι και όχι σαν αγελάδα!”

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

Petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!