Στα δικαστήρια ο φωτογράφος άγριας ζωής με τις ανήθικες πρακτικές


Στα δικαστήρια ο φωτογράφος άγριας ζωής με τις ανήθικες πρακτικές

Πέρσι είχαμε δει σε videο κάποιους “φωτογράφους” άγριας ζωής οι οποίοι χρησιμοποιούσαν κάποιες απαράδεκτες πρακτικές για τη φωτογράφιση πτηνών.

Οι εν λόγω “φωτογράφοι” χρησιμοποιούσαν δολώματα για να προσελκύσουν τους γκριζοκέφαλους ψαραετούς στη Σιγκαπούρη και να τους φωτογραφίσουν. Ως δόλωμα έβαζαν ζωντανά ψάρια, τα οποία γέμιζαν με αέρα ή με φελιζόλ, με σκοπό να επιπλέουν ώστε να προσελκύσουν τους αετούς πιο εύκολα.

Φαίνεται ότι η μεγάλη αντίδραση της παγκόσμιας φωτογραφικής κοινότητας σε αυτό το περιστατικό, σε συνδυασμό με το video μαρτυρία ενός άλλου φωτογράφου, του Charlie Gordon, ο οποίος κατέγραψε με τη κάμερα του τους φωτογράφους και τις πράξεις τους, θα τους οδηγήσει στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, ο ένας από αυτούς, ο εξηνταδυάχρονος Lee Soon Tai, γιατρός στο επάγγελμα, θα δικαστεί με τις κατηγορίες σίτισης είδους που κινδυνεύει να εξαφανιστεί, κάτι που είναι αδίκημα ειδικά όταν γίνεται εντός κάποιου εθνικού πάρκου. Επιπλέον υπάρχει και η κατηγορία της ρύπανσης του πάρκου, με τη χρήση των δολωμάτων και του φελιζόλ.

Οι κατηγορούμενοι σε τέτοιες υποθέσεις αντιμετωπίζουν πρόστιμα που μπορεί να φτάσουν τα 5.000 δολάρια για κάθε αδίκημα που διαπράχτηκε.

Μένει να δούμε ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης και ποια η τιμωρία αν υπάρξει καταδίκη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Wildlife Photography

Πηγή:

Straitstimes
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

5 σχόλια

  • #
    1

    αν ένα είδος είναι προς εξαφάνιση, είναι επειδή έτσι αποφάσισε η φύση. κάνοντας όλο αυτό τον κόπο να τα κρατήσουμε ζωντανά είναι μεγαλύτερο βασανιστήριο !

    φανταστείτε μια κατάσταση όπου η θερμοκρασία της Γης έχει αυξηθεί σε επίπεδα τέτοια που ο άνθρωπος δεν μπορεί πλέον να ζήσει και έχει μειωθεί δραματικά ο πληθυσμός ( ας πούμε μόλις 100 άνθρωποι σε όλη την Γη ), και κάποιοι εξωγήινοι προσπαθούν να τον κρατήσουν ζωντανό. μήπως, λέω – μήπως είναι από τα χειρότερα βασανιστήρια;

    ξυπνάτε λίγο, μόνο περιορισμούς να φτιάχνετε ξέρετε …

    • #
      1

      περιορισμούς το να παίρνεις ζωντανά ψάρια και να τα ταλαιπωρείς γεμίζοντας τα με φελιζόλ ή με αέρα για να βγάλεις φωτογραφίες αετούς που αν τα φάνε μπορεί να πεθάνουνε;

      μπορείς άραγε να ξεχωρίσεις τι είναι περιορισμός και τι ηθικό και σωστό;

      το αποφάσισε η φύση; βασανιστήριο να ζούνε ελεύθερα στη φύση για όσο πάει;

      δεν ξέρω αν εμείς κοιμόμαστε αλλά αυτά που λες θέλει να τα ξανασκεφτείς…και μόνο που τα έγραψες είναι σοκαριστικό…

  • #
    1

    Η φύση-γη έχει αποφασίσει ηδη να ξεφορτωθεί την ανθρωπότητα.
    Την χρησιμοποιησε τόσο, όσο ακριβώς ήθελε. Δεν τη χρειάζεται πλέον.
    Ολο αυτό που ζούμε τώρα ανυποψίαστα, είναι ενα αργό σχεδόν αθέατο τέλος.
    Ενα βύθισμα τιτανικού σε αργοτατη κίνηση,
    Απλα μέσα στο σύντομο της ζωής μας μοιαζει ναναι μακρύς ο χρόνος. Δεν ειναι.
    Ακόμα κι αν είναι 200 [ ? ] τα χρόνια που απομένουν, αυτο δεν ειναι πάρα μια στιγμή στον ευρύτερο χρόνο της γης.
    Στη συνέχεια η φυση-γη θα συνεχίσει να υπάρχει μ άλλες μορφές κι άλλα όντα ως το ύστατο τελος της
    Δλδ κάμποσα δισεκατομυρια χρονάκια ακόμα.
    Κ.Β

  • #
    1

    για κάποιο λόγο δεν “ανεβαίνουν” αυτά που γράφω. εγώ θα προσπαθήσω …

    λοιπόν:

    η αναφορά μου αφορά το φαινόμενο “προστατέψτε τα είδη προς εξαφάνιση”, και όχι τις τεχνικές που χρησιμοποίησε κάποιος ανεγκέφαλος ( για κάποιους – “ανεγκέφαλος”, και για άλλους – “με εγκέφαλο” ). αλλά ας σκεφτούμε λίγο και τον ανεγκέφαλο: μήπως, λέω μήπως, … μήπως και αυτός είναι κατασκεύασμα της ίδιας εξέλιξης; ε; μήπως δεν χρειάζεται να τον βγάλουμε έξω από το σύνολο; μήπως σοκαρίστικες για το δέντρο και έχεις αφήσει το δάσος να καίγεται μπροστά στα μάτια σου αδιαφορώντας τελείως; μήπως διαδηλώνεις εναντίον κινέζων που σφάζουν σκυλιά το “πάσχα” τους, αλλά αδιαφορείς για τα αρνιά, γαλοπούλες, γουρουνάκια, αγελαδίτσες, κότες και άλλα συστηματικά γενοκτονούμενα όντα που σφάζονται κάτω από την μύτη σου καθημερινά, και διατίθενται όμορφα πακεταρισμένα στα ράφια των super market; είναι δηλαδή ηθικό να μεγαλώνεις δισεκατομμύρια ζώα σε κλουβιά, ταΐζοντας τα ότι μaλaκiα “σκέφτηκες” επιστημονικά, έχοντάς τα σε μόνιμο άγχος, και μετά σφάζοντάς τα μπροστά στα υπόλοιπα μέλη;

    ναι, βέβαια δεν λέω ότι το κάνεις εσύ, αλλά το ότι φωνάζεις για μερικά “είδη προς εξαφάνιση” επειδή σκοτώθηκαν με κάποιο ανήθικο τρόπο – για σένα -, παραβλέποντας το δικό σου σφαγείο όπου κατοικείς, είναι η χαζομάρα που δέρνει όλους σήμερα.

    ελπίζω τώρα να σοκαρίστηκες.

    όσον αφορά το “το αποφάσισε η φύση; βασανιστήριο να ζούνε ελεύθερα στη φύση για όσο πάει;”
    ας επικεντρωθούμε στον όρο “ελεύθερα”: ελευθερία δεν υπάρχει, αλλά είναι μια ψευδαίσθηση που το κατασκεύασε ο ανθρώπινος εγκέφαλος. στην φύση υπάρχει μόνο “ο δυνατότερος επιβιώνει”, και οποιαδήποτε οργανική επιβίωση προκύπτει από οργανικό θάνατο. με απλά λόγια – για να ζήσεις πρέπει κάποιο ζωντανό να πεθάνει. μη μου πεις ότι οι χορτοφάγοι φίλοι σου βρήκαν την λύση, διότι η ρατσιστική στάση τους για κάποιο λόγο έχει αποκλείσει τα φυτά ως ζωντανούς οργανισμούς. τα φυτά είναι τα πιο ειρηνικά πλάσματα, απλά έχουν βρει την αρμονία τους μέσα σ’ αυτό το μεγάλο σφαγείο.

    και ως ακτιβιστής που είσαι, σκέψου κάποια νέα πηγή να τραφείς χωρίς να σκοτωθεί τίποτα ζωντανό. μπορείς; όχι; … σοκ !

    • #
      1

      προφανώς και κάτι δεν κάνεις καλά και δεν ανεβαίνει…

      πάμε στην επιχειρηματολογία σου “Τι φωνάζετε για την σφαγή των φαλαινών αφού τρώτε αγελάδες” σε ένα φωτογραφικό σιτε που μιλάει για την ανήθικη από κάθε άποψη χρήση ζωντανών δολωμάτων για την φωτογράφιση είδους προς εξαφάνιση…μάλλον νομίζεις ότι είσαι κάπου αλλού καθώς τα επιχειρήματα σου είναι άκυρα, ούτε καν σε συνέχεια του τι έγραψες πριν…

      ξαναδιάβασε το αρχικό σου σχόλιο…καμία σχέση με αυτά για τα οποία επιχειρηματολογείς στο επόμενο…σοκ? μπορεί…αλλά το να μας πείσεις:
      – ότι αποφάσισε η φύση για την εξαφάνιση κάποιου είδους και ότι είναι μεγαλύτερο βασανιστήριο να προσπαθήσουμε να επιβιώσουν (λες και η φύση αποφάσισε όχι ο άνθρωπος που κατατρώει τον πλανήτη)
      – το ΑΚΥΡΟ παράδειγμα σου για τους εξωγήινους και τα λοιπά
      – και ότι φτιάχνουμε περιορισμούς (σε τι άραγε, στην ηθική της φωτογραφίας;)
      δεν θα το καταφέρεις…
      το σκεπτικό σου δεν έχει συνέχεια…

      δεν μιλάμε για ακτιβισμό, μιλάμε πρώτον για φωτογραφική ηθική και δεύτερον γιατί κάποιος έθεσε σε κίνδυνο κάποιο είδος προς εξαφάνιση για ένα καρέ…

      βάλε λίγο τα παραπάνω σε μία σειρά στο μυαλό σου γιατί είσαι λίγο μπερδεμένος…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!