Φωτογράφος διαφημίζεται δίνοντας φιγούρες-ομοιώματα του σε εν δυνάμει πελάτες του


Φωτογράφος διαφημίζεται δίνοντας φιγούρες-ομοιώματα του σε εν δυνάμει πελάτες του

Η πρώτη αρχή του μάρκετινγκ είναι ότι όσο σπουδαίο και αν είναι το προϊόν ή η υπηρεσία που προσφέρεις, δεν αξίζει τίποτα αν το ξέρεις μόνο εσύ.
Για αυτό τον λόγο η προώθηση που κάθε φωτογράφος κάνει για την δουλειά του είναι πολύ σημαντική. Βέβαια θα μου πείτε οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να επικοινωνήσεις την δουλειά σου είναι γνωστοί. Εκτός των πατροπαράδοτων επαγγελματικών καρτών, στις ημέρες μας είναι απαραίτητο για ένα φωτογράφο (δια ροπάλου μάλιστα) να έχει την δική του ιστοσελίδα-portfolio και να χρησιμοποιεί (σωστά!) τα κοινωνικά δίκτυα.
Κανείς όμως δεν φαίνεται να έχει την φαντασία του φωτογράφου Jen Lennartsson, ο οποίος για να προωθήσει τον εαυτό του βρήκε ένα πολύ πρωτότυπο τρόπο.
Ο Lennartsson αρχικά παρήγγειλε 400 φιγούρες (action figures), οι οποίες κατασκευάστηκαν “καθ’ ομοίωση” του από ένα εργοστάσιο στην Κίνα, το οποίο χρησιμοποίησε φωτογραφίες του για να δημιουργήσει τις φιγούρες-ομοιώματα. Μόλις παρέλαβε τις φιγούρες τις τοποθέτησε μέσα στα ειδικά κουτιά που κατασκεύασε, μαζί με δείγμα-flyer της δουλειάς του και τα έστειλε σε εν δυνάμει πελάτες του στην Σκανδιναβία αλλά και όλο τον κόσμο.
Φυσικά δεν μπορούμε να ξέρουμε αν η όλη κίνηση θα αποδώσει αλλά σίγουρα είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και ελπίζουμε να βοηθήσει τον Jen, μετά την τόση δουλειά που χρειάστηκε για να την φέρει εις πέρας.

jens-lennartsson-self-marketing-piece-2

jens-lennartsson-self-marketing-piece-3

Τι λέτε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Jen Lennartsson
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!