Sponsored
Εκδηλώσεις

8ο Photopolis Festival: Εκθέσεις, Portfolio Reviews και Film Festival στο Αγρίνιο

Από 3 έως 11 Οκτωβρίου, το Αγρίνιο φιλοξενεί εκθέσεις, Portfolio Reviews, παρουσιάσεις και ταινίες μικρού μήκους.

Αφίσα του 8ου Photopolis Festival 2026 με άνδρα σε υπαίθριο τοπίο και κίτρινη τυπογραφία
Η επίσημη αφίσα του 8ου Photopolis Festival, με κεντρικές εκδηλώσεις στο Αγρίνιο από 3 έως 11 Οκτωβρίου 2026. Πηγή: Photopolis Festival.

Σύνοψη

  • Το 8ο Photopolis Festival επιστρέφει στο Αγρίνιο με εκθέσεις, διεθνείς δημιουργούς, Portfolio Reviews και Film Festival.
  • Οι κεντρικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται 3–11 Οκτωβρίου 2026 με ελεύθερη είσοδο.
Περιεχόμενα
  1. Το εκθεσιακό πρόγραμμα
  2. Παράλληλες Ματιές και Photofolios:26
  3. Παρουσιάσεις, Portfolio Reviews και House of Lucie Agrinio
  4. Photopolis Film Festival στις 10 και 11 Οκτωβρίου
  5. Οι χώροι και η πρόσβαση
  6. Τι πιστεύουμε
  7. Συχνές ερωτήσεις

Στοιχεία Εκδήλωσης

Τύπος Εκδήλωσης
Εταιρεία
Photopolis Festival
Ημερομηνία
3 Οκτωβρίου 2026 - 11 Οκτωβρίου 2026
Ώρα
20:00
Χώρος
Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου και άλλοι χώροι της πόλης
Πόλη / Περιοχή
Αγρίνιο
Επιμελητής / Διοργάνωση
Πολιτιστικός Σύλλογος Photopolis

Το 8ο Photopolis Festival επιστρέφει στο Αγρίνιο, με τις κεντρικές εκδηλώσεις του από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου 2026, φέρνοντας μαζί εκθέσεις φωτογραφίας, διεθνείς δημιουργούς, παρουσιάσεις, Portfolio Reviews και ένα διήμερο Film Festival.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου, ενώ η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Το δελτίο Τύπου ορίζει το διάστημα 3–11 Οκτωβρίου για τις κεντρικές εκδηλώσεις. Η τρέχουσα επίσημη ιστοσελίδα του Photopolis αναφέρει συνολική διάρκεια του φεστιβάλ έως τις 31 Οκτωβρίου, καθώς ορισμένες επιμέρους εκθέσεις συνεχίζονται πέρα από το κεντρικό πρόγραμμα.

Το εκθεσιακό πρόγραμμα

Στην ενότητα «Περιφερειακή Όραση», σε επιμέλεια της Ελένης Μουζακίτη, παρουσιάζονται έξι φωτογραφικές εργασίες:

  • Ερωφίλη Γαγάνη — Eye for An Eye
  • Μαριάνθη Ευθυμίου — Incomplete Shed
  • Πέτρος Κοκκόλης — Λακωνία
  • Χρήστος Ροντογιάννης — Ζώντας στη Δύση
  • Γιώργος Σκουλούδης — Αλφειός
  • Παύλος Φυσάκης — Go Tell The Mountain

Στο ευρύτερο εκθεσιακό πρόγραμμα βρίσκεται επίσης ο Αλέξανδρος Συρογιαννούλης με το έργο «Γεωμετρήσεις, Επιθυμίες και Όνειρα: Ιστορίες από το Αγρίνιο του 20ού Αιώνα». Η επίσημη σελίδα του φεστιβάλ το παρουσιάζει ξεχωριστά ως The Library Project Vol. IV, σε επιμέλεια της Πηνελόπης Πετσίνη.

Παράλληλες Ματιές και Photofolios:26

Η ενότητα «Παράλληλες Ματιές» περιλαμβάνει το Photofolios:26, σε επιμέλεια της Ελένης Μουζακίτη, με έργα των Abdelrahman Alkahlout, Anton Bou, Αστεριάνας Αρβανίτη, Isabelle Hayeur, John Boaz, Jorge Gutierrez Lucena, Lila Zotou και Morganna Photography.

Στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου παρουσιάζεται το Rang er Shohor της Aude Delanoy Dib, σε επιμέλεια Πάνου Καλτσά, ενώ στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Ταξιδεύουσα» φιλοξενείται το A Fragile Utopia του Brad Jones, επίσης σε επιμέλεια Πάνου Καλτσά.

Στο House of Lucie Agrinio παρουσιάζεται η έκθεση Photojournalism Prize (PJP) 2026, με συμμετοχή 15 φωτογράφων σύμφωνα με το δελτίο Τύπου και επιμέλεια του Hossein Farmani. Στις Καπναποθήκες Παπαστράτου φιλοξενείται η έκθεση «ΠΙΣΤΗ», σε επιμέλεια του Francois Langella, με συμμετοχές δημιουργών από διαφορετικές χώρες.

Παρουσιάσεις, Portfolio Reviews και House of Lucie Agrinio

Το παράλληλο πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις με τους Brad Jones και Anton Bou. Portfolio Reviews θα πραγματοποιηθούν με τους Hossein Farmani, Anton Bou, Λίλα Ζώτου και Ελένη Μουζακίτη, δίνοντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τη δουλειά τους σε ανθρώπους με ενεργό ρόλο στη διεθνή φωτογραφική σκηνή.

Ιδιαίτερη θέση στη φετινή διοργάνωση έχει το House of Lucie Agrinio, που λειτουργεί σε συνεργασία με το Photopolis Festival και εντάσσεται πλέον σταθερά στο φωτογραφικό οικοσύστημα της πόλης.

Photopolis Film Festival στις 10 και 11 Οκτωβρίου

Οι κεντρικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το Photopolis Film Festival στις 10 και 11 Οκτωβρίου στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους, ενώ η δεύτερη βραδιά ολοκληρώνεται με την απονομή των βραβείων Καλύτερου Σεναρίου, Καλύτερης Φωτογραφίας και Καλύτερης Ταινίας.

Η επίσημη σελίδα του φεστιβάλ αναφέρει ώρα έναρξης 21:00 για τις προβολές του διημέρου.

Οι χώροι και η πρόσβαση

Οι δράσεις απλώνονται σε διαφορετικά σημεία του Αγρινίου: Παλαιά Δημοτική Αγορά, House of Lucie Agrinio, Παπαστράτειο Μέγαρο, Καπναποθήκες Παπαστράτου, Κεντρική Πλατεία, ΚΟΙΝΣΕΠ «Ταξιδεύουσα» και Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.

Τις κεντρικές εκδηλώσεις θα συνοδεύει κατάλογος 140 σελίδων, καθώς και έντυπα προγράμματα για τις εκθέσεις και τις ταινίες μικρού μήκους. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Αναλυτικές και επικαιροποιημένες πληροφορίες υπάρχουν στο επίσημο πρόγραμμα του Photopolis Festival.

Τι πιστεύουμε

Για δημιουργούς εικόνας, το ενδιαφέρον του Photopolis δεν βρίσκεται μόνο στον αριθμό των εκθέσεων, αλλά στον συνδυασμό θέασης έργων, Portfolio Reviews και άμεσης επαφής με φωτογράφους και επιμελητές. Η διασπορά του προγράμματος σε πολλούς χώρους του Αγρινίου δίνει στη διοργάνωση μεγαλύτερο αποτύπωμα στην πόλη, ενώ όσοι σχεδιάζουν επίσκεψη καλό είναι να ελέγχουν το επίσημο πρόγραμμα, καθώς ορισμένες εκθέσεις συνεχίζονται μετά τις 11 Οκτωβρίου.

Συχνές ερωτήσεις

Πότε γίνονται οι κεντρικές εκδηλώσεις του 8ου Photopolis Festival;

Από τις 3 έως τις 11 Οκτωβρίου 2026. Η επίσημη ιστοσελίδα αναφέρει ότι επιμέρους εκθέσεις του συνολικού φεστιβάλ συνεχίζονται έως τις 31 Οκτωβρίου.

Πότε και πού είναι τα εγκαίνια;

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 20:00, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Η είσοδος είναι δωρεάν;

Ναι. Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πότε γίνεται το Photopolis Film Festival;

Στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2026, στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ. Η επίσημη σελίδα αναφέρει ώρα έναρξης 21:00.

Σε ποιους χώρους πραγματοποιούνται οι δράσεις;

Σε χώρους σε όλο το Αγρίνιο, μεταξύ άλλων στην Παλαιά Δημοτική Αγορά, στο House of Lucie Agrinio, στο Παπαστράτειο Μέγαρο, στις Καπναποθήκες Παπαστράτου, στην Κεντρική Πλατεία, στην ΚΟΙΝΣΕΠ «Ταξιδεύουσα» και στον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.

✎Σχόλια

Άφησε ένα σχόλιο