Βραβείο σχεδίασης Red Dot για τρεις μηχανές της Nikon


Βραβείο σχεδίασης Red Dot για τρεις μηχανές της Nikon

Πρόκειται για τις mirrorless μηχανές Nikon 1 J4 και Nikon 1 S2 και την compact μηχανή Nikon Coolpix S6900.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Αθήνα, Ελλάδα, 2 Απριλίου 2015 – Η Nikon είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι τρία από τα προϊόντα της βραβεύτηκαν με το έγκυρο “red dot award: product design 2015” (βραβείο red dot: σχεδίαση προϊόντος 2015), το οποίο απονέμεται υπό την αιγίδα του γερμανικού Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Οι προηγμένες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς Nikon 1 J4 και Nikon 1 S2, καθώς και η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή compact COOLPIX S6900, εξασφάλισαν διακρίσεις για την ποιότητα και τη σχεδίασή τους.

Το βραβείο “red dot award: product design” έχει καταξιωθεί ως ένα από τα σημαντικότερα και πλέον αναγνωρισμένα βραβεία σχεδίασης παγκοσμίως. Φέτος, σχεδιαστές και εταιρείες από 56 χώρες υπέβαλαν υποψηφιότητα για 4.928 προϊόντα. Τα βραβεία απονεμήθηκαν σε προϊόντα που κυκλοφόρησαν τα τελευταία δύο έτη και τα οποία ξεχωρίζουν σε εννέα τομείς σχεδίασης, όπως ενδεικτικά η καινοτομία, η λειτουργικότητα, η εργονομία, ο οικολογικός χαρακτήρας και η ανθεκτικότητα.

Τα βραβευμένα προϊόντα θα παρουσιαστούν σε μια ειδική έκθεση που θα διαρκέσει από τις 30 Ιουνίου 2015 έως τις 26 Ιουλίου 2015 στο Red Dot Design Museum, στις εγκαταστάσεις του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς Zeche Zollverein, στο Έσσεν της Γερμανίας.

Nikon 1 J4
Η Nikon 1 J4 εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις στην παρακολούθηση κινούμενων θεμάτων με τη μεγαλύτερη παγκοσμίως* ταχύτητα συνεχών λήψεων, με παρακολούθηση AF περίπου 20 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps). Αυτή η φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς παρέχει επίσης ευρεία γκάμα δυνατοτήτων αποτύπωσης φωτογραφιών και video, καθώς και λειτουργίες επεξεργασίας, σε ένα ελαφρύ σώμα μικρών διαστάσεων. Η οθόνη αφής TFT LCD που διαθέτει διευκολύνει τον διαισθητικό χειρισμό, ενώ το ενσωματωμένο Wi-Fi® εξασφαλίζει την απλή μεταφορά και κοινή χρήση εικόνων υψηλής ποιότητας.

Nikon 1 J4

* Ανάμεσα στις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς που είναι διαθέσιμες στις 2 Απριλίου 2015. Η δήλωση βασίζεται σε έρευνες της Nikon.

Nikon 1 S2
Με την απλή λειτουργία της, η Nikon 1 S2 δίνει τη δυνατότητα σε όσους χρησιμοποιούν για πρώτη φορά φωτογραφική μηχανή με εναλλάξιμους φακούς να αποτυπώσουν καλαίσθητες εικόνες. Η μινιμαλιστική σχεδίαση του συστήματος της φωτογραφικής μηχανής compact διατίθεται σε τέσσερις χρωματικές επιλογές, στις οποίες περιλαμβάνονται το κόκκινο και το κίτρινο, μαζί με αντίστοιχους φακούς.

Nikon 1 S2

COOLPIX S6900
Η COOLPIX S6900 είναι μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή compact εξοπλισμένη με φακό οπτικού zoom 12x και με μια σειρά από δυνατότητες που επιτρέπουν στους χρήστες να απολαμβάνουν τη λήψη φωτογραφιών selfie. Μεταξύ αυτών, μια οθόνη LCD μεταβλητής γωνίας που υποστηρίζει τις λήψεις από χαμηλά ή υψηλά σημεία, ενσωματωμένη βάση φωτογραφικής μηχανής, καθώς και μπροστινό κουμπί λήψης. Επίσης, εξασφαλίζει άψογη χρήση και είναι εξοπλισμένη με συναρπαστικές λειτουργίες, όπως η λειτουργία Ελέγχου κινήσεων, η οποία επιτρέπει τον τηλεχειρισμό με χρήση της παλάμης του χεριού, ενώ οι ενσωματωμένες δυνατότητες Wi-Fi® και NFC κάνουν την κοινή χρήση παιχνιδάκι.

Nikon Coolpix S6900

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!