Έρευνα λέει ότι η επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών είναι χρονοβόρα και ότι μας πνίγει ο όγκος των εικόνων που κάνουμε!


Έρευνα λέει ότι η επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών είναι χρονοβόρα και ότι μας πνίγει ο όγκος των εικόνων που κάνουμε!

Μία έρευνα της GoPro αποκαλύπτει αυτό που ξέραμε λίγο πολύ όλοι μας σχετικά με τις φωτογραφίες και συγκεκριμένα το πόσο χρονοβόρο είναι να επιλέγουμε τις καλύτερες.

Συγκεκριμένα η έρευνα υποστηρίζει ότι κατά μέσο όρο ένα άτομο θέλει 19 λεπτά για να ξεδιαλύνει τις φωτογραφίες και να επιλέξει τις καλύτερες από ένα γεγονός ή μία εκδήλωση στην οποία έχει παραβρεθεί. Η έρευνα καταλήγει ότι κατά μέσο όρο ένα άτομο χρειάζεται δύο ημέρες τον χρόνο για να επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες από όλες τις εκδηλώσεις που έχει παραβρεθεί μέσα στη χρονιά.

Επιπλέον τρεις στους πέντε ερωτηθέντες δήλωσαν ότι αισθάνονται συγκλονισμένοι από τον όγκο των φωτογραφιών και βίντεο που είναι αποθηκευμένα στα τηλέφωνά τους, ενώ η έρευνα αποκαλύπτει ότι πριν από την πανδημία σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ένιωσαν πίεση να μοιραστούν αναμνήσεις τους στα κοινωνικά μέσα (49%). Το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί στο 25%, κατά την πανδημία. Η έρευνά αναφέρει ότι σχεδόν το ένα τρίτο των ερωτηθέντων στο Ηνωμένο Βασίλειο ένιωσαν αυτήν την πίεση και ως εκ τούτου συχνά αισθάνονταν ανίκανοι να απολαύσουν την «στιγμή».

Ακόμα η έρευνα αναφέρει ότι τέσσερις στους δέκα ερωτηθέντες υποστηρίζουν ότι αν δεν επισημάνουν αμέσως μια φωτογραφία ή βίντεο «που αξίζει να την κρατήσουν στο αρχείο τους», «ουσιαστικά χάνεται» για πάντα.

Τέλος η έρευνα λέει ότι η πιο κοινή αιτία απώλειας αναμνήσεων είναι η κατά λάθος διαγραφή φωτογραφιών και βίντεο. Από εκεί και πέρα το 46% δήλωσε ότι αναγκάστηκε να διαγράψει αρχεία για να απελευθερώσει αποθηκευτικό χώρο στην συσκευή του (smartphone ή κάμερα), ενώ το 35% δήλωσε ότι αυτή η διαγραφή έγινε αναγκαστική για την απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου για εικόνες που έπρεπε να καταγραφούν κατά την διάρκεια μίας σημαντικής εκδήλωσης. Επιπλεόν το 29% δήλωσε ότι έχασε σημαντικές φωτογραφίες και βίντεο καθώς δεν μπόρεσε να τις σώσει από κάποιο κείμενο ή email.

Η έρευνα έγινε σε 4.031 άτομα από 8 χώρες και συγκεκριμένα το Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστραλία, Γαλλία, Γερμανία, Ινδία, Ιαπωνία και Κορέα.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!