Νέο λογισμικό επιτρέπει την εξαγωγή 3D μοντέλων από αντικείμενα που υπάρχουν σε μία φωτογραφία


Νέο λογισμικό επιτρέπει την εξαγωγή 3D μοντέλων από αντικείμενα που υπάρχουν σε μία φωτογραφία

Στην έκθεση SIGGRAPH 2013 της Ασίας, παρουσιάστηκε πρόγραμμα, το οποίο δίνει τη δυνατότητα να εξάγουμε 3D μοντέλα αντικειμένων από μία φωτογραφία. Το φοβερό αυτό πρόγραμμα δεν σταματάει εκεί αλλά επιτρέπει και την επεξεργασία των μοντέλων που εξάγονται.
Οι δημιουργοί του Tao Chen, Zhe Zhu, Ariel Shamir, Shi-Min Hu και Daniel Cohen-Or φαίνεται ότι έφτιαξαν κάτι επαναστατικό, κάτι που δεν είχαμε δει στον χώρο της εικόνας μέχρι τώρα.
Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε πως λειτουργεί το πρόγραμμα. Για να εξάγει κάποιος ένα 3D μοντέλο του αντικειμένου που θέλει, δεν έχει παρά να ορίσει το περίγραμμα του αντικειμένου και να ορίσει τον κύριο άξονα στον οποίο μπορεί να περιστρέφεται.
Φυσικά το νέο πρόγραμμα είναι ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης και έχει αρκετά θέματα που πρέπει να λύσει, αλλά μπορούμε να πάρουμε μία ιδέα του τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το μέλλον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!