Sony FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS, νέος superzoom φακός για Full Frame μηχανές


Sony FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS, νέος superzoom φακός για Full Frame μηχανές

Ο νέος φακός είναι ιδανικός για κάποιον που θέλει να έχει ένα φακό πολλαπλών χρήσεων και ειδικά για όσους δεν θέλουν να έχουν πολλούς φακούς, αλλά ένα που να τα κάνει (σχεδόν) όλα.

Αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέσα στον Μάρτιο στην τιμή των 1.000 δολαρίων.

Ακολουθούν πληροφορίες από το δελτίο τύπου της Sony.

Φακός full-frame ζουμ FE 24-240mm F3.5-6.3 OSS (SEL24240)
Ένας φακός, απεριόριστες δυνατότητες. Ο SEL24240 μπορεί να φωτογραφίζει τα πάντα, από τοπία και καθημερινά πορτρέτα, μέχρι συναρπαστικά αθλήματα και σκηνές δράσης. Το πολύ μεγάλο εύρος του 24-240 χλστ. (ζουμ 10x) καθιστά αυτόν τον full-frame τηλεφακό ζουμ ιδανικό σύντροφο στα ταξίδια σας, αφού καλύπτει εστιακά μήκη από ευρυγώνιο μέχρι τηλεφακό, χωρίς να χρειάζεται να μεταφέρετε κι άλλους φακούς.

Ο προηγμένος σχεδιασμός του περιλαμβάνει πέντε ασφαιρικά στοιχεία και ένα γυάλινο στοιχείο ED, που συμβάλουν στην εξαιρετική οπτική απόδοση μέσα από ένα μικρό και εύχρηστο σώμα. Οι ανάγκες των σοβαρών φωτογράφων ικανοποιούνται χάρη σε έναν προηγμένο μηχανισμό γραμμικής προσαρμογής, που οδηγεί το μηχανισμό της εστίασης για γρήγορη και ομαλή απόκριση σε όλο το ευρύ φάσμα του ζουμ.

Το ενσωματωμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot (OSS) είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη για τις λήψεις που γίνονται με τη μηχανή ανα χείρας και για τις σκηνές με χαμηλό φωτισμό, όπου υπάρχουν μεγαλύτερες ταχύτητες κλείστρου. Όπως όλοι οι νέοι φακοί FE (full frame), ο SEL24240 έχει σχεδιαστεί για να αντέχει στη σκόνη και την υγρασία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Zoom
Για μηχανές Sony E-mount
Εστιακό μήκος 24-240mm (36-360mm σε APS-C μηχανές)
Σταθεροποιητής Ναι
Μέγιστο διάφραγμα f/3.5-f/6.3
Ελάχιστο διάφραγμα f/22-f/40
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 7
Οπτικά στοιχεία 17
Groups 12
Ειδικά στοιχεία 5 ασφαιρικά, 1 ED
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 50 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 780 γραμμάρια
Μήκος 11.9 εκατοστά
Διάμετρος 81mm
Φίλτρο 72mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Sony Sony E-mount Sony Lenses

Πηγή:

Sony
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!