Sony Mavica MVC-FD73: μία ψηφιακή μηχανή που παίρνει floppy disk


Sony Mavica MVC-FD73: μία ψηφιακή μηχανή που παίρνει floppy disk

Σε ένα δυνατό flash back το video μας δείχνει τη Sony Mavica MVC-FD73, η οποία δεν έπαιρνε κάρτα μνήμης ως αποθηκευτικό μέσο, αλλά έγραφε τις φωτογραφίες των 0.3 megapixels (640 x 480) που τραβούσε σε μία δισκέτα υπολογιστή των 3.5″.

Η Sony Mavica MVC-FD73 είχε φακό 40–400mm, προσφέροντας 10x οπτικό zoom και παρουσιάστηκε το 1999.

Η σειρά μηχανών Mavica (Magnetic Video Camera) παρουσιάστηκε το 1981 και κάποια στιγμή ως μέσο αποθήκευσης χρησιμοποιήθηκε η δισκέτα υπολογιστών των 3.5″ που ονομάστηκε Video Floppy (VF).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Η πρώτη μου ψηφιακή μηχανή με την οποία μπήκα το 2003 στην ψηφιακή εποχή. Ακόμη θυμάμαι που κουβαλούσα δισκέτες για την εγγραφή. Κι όμως μου φαινόταν εξωπραγματικό καθώς είχα πρόσβαση αμέσως στον υπολογιστή.

    Σε 15 χρόνια από τώρα ( εύχομαι από καρδιάς το pptl να υπάρχει ) θα δείχνουμε την sony a7iis με τα 400.000 iso και το 4Κ video ή την D5/D810 ή την Canon 5dr/1D x2 με τα 1 και 2 εκατομμύρια ISO και τα 12-14fps και θα λέμε πιθανότατα … πως δούλευαν με τέτοιες μπαχαντέλες!

  • #
    1

    από μία τέτοια μηχανή (νομίζω την ίδια) έχω την πρώτη μου ψηφιακή φωτογραφία το 2000 τραβηγμένη σε έκθεση πληροφορικής στη θεσσαλονίκη. Μας χάρισαν τη δισκέτα με το αρχείο. Φοβερά καθαρή λήψη μου φαινόταν τότε. Πρέπει να τη βρω να θυμηθώ τα νιάτα μου.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!