Τρεις νέοι Full Frame Prime φακοί από την Sony στα 28mm, 35mm και 90mm


Τρεις νέοι Full Frame Prime φακοί από την Sony στα 28mm, 35mm και 90mm

Οι τρεις νέοι φακοί είναι κατάλληλοι για τις Full Frame μηχανές της εταιρείας στην σειρά Sony a.

Ο Sony FE 28mm F2 αναμένεται να είναι διαθέσιμος τον Μάιο στην τιμή των 450 δολαρίων, ο Zeiss Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA τον Απρίλιο στην τιμή των 1.600 δολαρίων και ο Sony G FE 90mm F2.8 Macro G OSS τον Ιούλιο στην τιμή των 1.100 δολαρίων.

Ακολουθούν οι πληροφορίες από το δελτίο τύπου της Sony.

Ευρυγώνιος full-frame prime φακός FE 28mm F2 (SEL28F20)

FE28F2_A

Πρόκειται για έναν ιδανικό δεύτερο φακό που συμπληρώνει το βασικό κιτ φακών κάθε φωτογράφου. Αυτός ο full-frame ευρυγώνιος prime φακός 28mm διαθέτει ένα φωτεινό μέγιστο διάφραγμα F2.0, που είναι ιδανικό για λήψεις χαμηλού φωτισμού με τη φωτογραφική μηχανή κρατημένη στο χέρι.

Είναι ελαφρύς, μικρός και σχεδιάστηκε για να αντέχει στη σκόνη και την υγρασία. Αυτός ο φακός ταιριάζει πολύ όμορφα με την περίφημη σειρά full-frame φωτογραφικών μηχανών α7 της Sony, με ένα υψηλής ποιότητας φινίρισμα αλουμινίου, που προσθέτει στην εμφάνισή του. Το κυκλικό διάφραγμα 9 λεπίδων, τα τρία ασφαιρικά στοιχεία φακών – μαζί με το ένα AA (προηγμένο ασφαιρικό) στοιχείο – και τα δυο γυάλινα στοιχεία ED διασφαλίζουν άριστη ευκρίνεια από άκρη σε άκρη αλλά και όμορφα ομαλές περιοχές αποεστίασης. Όλη η επιφάνεια του φακού είναι επικαλυμμένη για να περιορίζονται τα φαινόμενα των αναλαμπών (flare) και των ειδώλων (ghosting) στις λήψεις με οπίσθιο φωτισμό.   

Ο εσωτερικός μηχανισμός εστίασης οδηγείται από ένα προηγμένο γραμμικό ενεργοποιητή για πολύ αθόρυβη αυτόματη εστίαση, με το συνολικό μήκος του φακού να παραμένει σταθερό κατά την εστίαση.

Για να αποκτήσετε μια ακόμα ευρύτερη προοπτική, ο προαιρετικός Υπερ-ευρυγώνιος μετατροπέας SEL075UWC και ο μετατροπέας Fisheye SEL057FEC, αντίστοιχα, αυξάνουν τη γωνία προβολής σε 21 χλστ. ή 16 χλστ. στο fisheye με πλήρη κάλυψη 180° . Το μέγιστο διάφραγμα κάθε μετατροπέα, όταν τοποθετείται στον SEL28F20, είναι F2.8 και F3.5 αντίστοιχα. Για πρώτη φορά παράγονται αντίστοιχα δεδομένα EXIF με κάθε μετατροπέα που συνδέεται στο φακό.

Οι μετατροπείς SEL28F20, SEL075UWC και SEL057FEC διατίθενται ξεχωριστά. Επιπλέον, οι φωτογράφοι έχουν στη διάθεσή τους δυο πολύτιμα κιτ που περιλαμβάνουν τον SEL28F20 με τον SEL075UWC ή τον SEL057FEC, αντίστοιχα.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Sony E-mount
Εστιακό μήκος 28mm (42mm σε APS-C μηχανές)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/2
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 9
Groups 8
Ειδικά στοιχεία 3 ασφαιρικά, δύο ED
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 29 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 200 γραμμάρια
Μήκος 6 εκατοστά
Διάμετρος 64mm
Φίλτρο 49mm

Ευρυγώνιος full-frame φακός Distagon T* FE 35mm F1.4 ZA (SEL35F14Z)

FE35F14Z_A

Η μνημειώδης οπτική απόδοση της ZEISS® είναι εμφανής σε αυτόν τον full-frame ευρυγώνιο prime φακό, που αποτελεί μια εξαίσια επιλογή για ασυμβίβαστους φωτογράφους, επαγγελματίες και ερασιτέχνες, που θέλουν να δημιουργήσουν πορτρέτα, καθημερινές λήψεις και νυχτερινές σκηνές.

Με ελάχιστη απόσταση εστίασης μόλις 0,3 μέτρα, ο SEL35F14Z είναι επίσης ο πρώτος E-mount φακός που παρέχει μεγάλη ταχύτητα διαφράγματος F1.4, κάτι που είναι ιδανικό για σούπερ ομαλό εφέ αποεστίασης φόντου σε συνδυασμό με το κυκλικό διάφραγμα 9 λεπίδων.

Η εκπληκτική ευκρίνεια από άκρη σε άκρη – ακόμα και σε μέγιστο διάφραγμα – διασφαλίζεται χάρη σε έναν προηγμένο οπτικό σχεδιασμό, που διαθέτει ασφαιρικά στοιχεία και ένα Sony AA (προηγμένο ασφαιρικό) στοιχείο. Η απαράμιλλη οπτική απόδοση διασφαλίζεται, περαιτέρω, από την επικάλυψη ZEISS® T*, που περιορίζει το φαινόμενο αναλαμπών (flare) και ειδώλων (ghosting) για φυσικά χρώματα και εκπληκτική αντίθεση.

Είτε γυρίζετε ταινίες, είτε τραβάτε φωτογραφίες, το σύστημα Direct Drive SSM (DDSSM) σάς προσφέρει τη δυνατότητα να έχετε αθόρυβη εστίαση με ακρίβεια, ακόμα και στο μικρότερο βάθος πεδίου. Με τον αποκλειστικό δακτύλιο διαφράγματος μπορείτε να ορίζετε την ομαλή και συνεχή λειτουργία – ένα χαρακτηριστικό που είναι ιδανικό για τους κινηματογραφιστές – ή με τα click-stop να έχετε ενημέρωση όταν τραβάτε φωτογραφίες. Χάρη στην αντοχή του στην σκόνη και την υγρασία, μπορείτε να είστε σίγουροι για την αξιόπιστη λειτουργία του στις εξωτερικές λήψεις.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Sony E-mount
Εστιακό μήκος 35mm (52.5mm σε APS-C μηχανές)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/1.4
Ελάχιστο διάφραγμα f/16
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 12
Ειδικά στοιχεία 3 ασφαιρικά
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 30 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 630 γραμμάρια
Μήκος 11.2 εκατοστά
Διάμετρος 79mm
Φίλτρο 72mm

Φακός macro FE 90mm F2.8 Macro G OSS (SEL90M28G)

FE90macroF28_A

Ειδικά κατασκευασμένος για έντονα κοντινά και πορτρέτα, ο φακός SEL90M28G αποδίδει ένα εντυπωσιακό μείγμα καθαρότητας και εξαιρετικά ομαλού εφέ αποεστίασης φόντου, χάρη στον προσεκτικό έλεγχο της σφαιρικής απόκλισης, που είναι το χαρακτηριστικό των φακών G. Ο πρώτος μεσαίος τηλεφακός macro της σειράς E-mount διαθέτει, επίσης, ενσωματωμένο σύστημα οπτικής σταθεροποίησης Optical SteadyShot (OSS), που δίνει τη δυνατότητα να έχετε πεντακάθαρες εικόνες σε μεγέθυνση μέχρι 1:1, ακόμα και όταν κάνετε λήψεις με το χέρι.

Ο ομαλός, αθόρυβος μηχανισμός Direct Drive SSM (DDSSM) οδηγεί δυο μη σταθερές ομάδες εστίασης ανεξάρτητα, διασφαλίζοντας ακριβή εστίαση – κάτι που είναι απαραίτητο στη φωτογραφία macro.

Η εσωτερική εστίαση διατηρεί σταθερό το συνολικό μήκος φακού, ένα πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό, όταν βρίσκεστε σε απόσταση εκατοστών από το θέμα σας, σε λήψεις macro. Διαθέτει επίσης το κουμπί διατήρησης της εστίασης και τον περιστρεφόμενο δακτύλιο εστίασης, με τον οποίο η λειτουργία αλλάζει από αυτόματη εστίαση σε χειροκίνητη . Χάρη στην ανθεκτικότητά του στη σκόνη και την υγρασία, μπορείτε να φωτογραφίζετε σκηνές άγριας φύσης ακόμα και υπό βροχή.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Sony E-mount
Εστιακό μήκος 90mm (130mm σε APS-C μηχανές)
Σταθεροποιητής Ναι
Μέγιστο διάφραγμα f/2.8
Ελάχιστο διάφραγμα f/22
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 9
Οπτικά στοιχεία 15
Groups 11
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 602 γραμμάρια
Μήκος 13.1 εκατοστά
Διάμετρος 79mm
Φίλτρο 62mm

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Lenses Sony Sony E-mount Sony Lenses

Πηγή:

Sony
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!