Φοιτητής κέρδισε φωτογραφικό διαγωνισμό με κλεμμένη φωτογραφία


Φοιτητής κέρδισε φωτογραφικό διαγωνισμό με κλεμμένη φωτογραφία

Ο φοιτητής του Πανεπιστημίου των Φιλιππίνων, Mark Joseph Solis, πρόσφατα κέρδισε τον φωτογραφικό διαγωνισμό “Smiles for the World“. Το έπαθλο ήταν 1.000 δολάρια και ένα ταξίδι στη Χιλή και τη Βραζιλία και χορηγός ήταν η πρεσβεία της Χιλής.

Από ότι φαίνεται όμως ο Solis είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό με φωτογραφία άλλου φωτογράφου. Το πιο εξωφρενικό είναι ότι από ότι φαίνεται δεν είναι η πρώτη του φορά.

Στην προκειμένη περίπτωση ο Solis είχε “δανειστεί” τη φωτογραφία του ιδρυτή του ιδρύματος “Children at Risk Foundation”, Gregory J. Smith, από τον λογαριασμό του στο Flickr. Όταν ο Smith διαπίστωσε την κλοπή και την κατήγγειλε ανακαλύφθηκε ότι ο Solis έχει ξαναχρησιμοποιήσει την ίδια φωτογραφία, όπως και φωτογραφίες άλλων και στο παρελθόν.
Ο Solis ζήτησε συγνώμη για την πράξη του δηλώνοντας: “Λυπάμαι βαθύτατα. Έχω τύψεις. Έχω ήδη επικοινωνήσει με τους διοργανωτές και θα επικοινωνήσω και με τον ιδιοκτήτη για να του ζητήσω συγνώμη” (I’m deeply sorry. I’m in deep remorse. Right now, I already contacted the organizers and I’m about to contact the owner to personally convey to him my deepest and personal apology). Στο γράμμα που έστειλε ο Solis στον Smith για να ζητήσει συγνώμη, απέδωσε την κλοπή στο νεαρό της ηλικίας του, την έλλειψη εμπειρίας και την άγνοια για τις συνέπειες των πράξεων του (Unfortunately, I was driven by my youth, lack of experience, and the inability to see the repercussions of my actions).

Όμως, όπως είπαμε, το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι ο Solis χρησιμοποίησε την ίδια ακριβώς φωτογραφία και στον διαγωνισμό των Ηνωμένων Εθνών, “International Year of Water Cooperation”, ενώ στον ίδιο διαγωνισμό είχε στείλει και ακόμα μία φωτογραφία που “δανείστηκε” από το Flickr του ιδρύματος του Smith. Επιπλέον σύμφωνα με έρευνα που έγινε ο Solis χρησιμοποίησε φωτογραφίες άλλων και σε άλλους διαγωνισμούς όπως του Papworth Trust, VinylPlus, ακόμα και του Office of the Presidential Adviser on the Peace Process. Μάλιστα κατάφερε να κερδίσει τον διαγωνισμό του Papworth Trust.

Το όλο γεγονός πήρε διαστάσεις και στα μέσα ενημέρωσης, ενώ το Πανεπιστήμιο των Φιλιππίνων θα εξετάσει τη συμπεριφορά του φοιτητή και ίσως τον τιμωρήσει.

Πραγματικά νομίζουμε ότι δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τέτοια γεγονότα. Εσείς τι πιστεύετε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Stolen images

Πηγή:

Imaging-Resource
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!