THULE Perspektiv Daypack (Hands on video και review)


THULE Perspektiv Daypack (Hands on video και review)

Η THULE Perspektiv Daypack ανήκει στην σειρά THULE Perspektiv, η οποία κέρδισε βραβείο TIPA 2014 ως “Best Photo Bag”.
Είναι αδιάβροχη, κατασκευασμένη από επεξεργασμένο ύφασμα DWR και YKK RCPU φερμουάρ για μεγαλύτερη προστασία στις κακές καιρικές συνθήκες, ενώ είναι εξοπλισμένη και με έξτρα αδιάβροχο κάλυμμα για περισσότερη προστασία. Έχει αφαιρούμενα εσωτερικά χωρίσματα (SafeZone) που παρέχουν μεγάλη προστασία για την φωτογραφική μηχανή και τα αξεσουάρ της. Οι εσωτερικοί χώροι μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως ώστε να χωρέσουν πολλά είδη φωτογραφικών μηχανών και φακών. Τέλος η εργονομική κατασκευή προσφέρει τη τέλεια ισορροπία στήριξης απορροφώντας τους κραδασμούς, ενώ ταυτόχρονα οι ιμάντες με ειδική επένδυση και ο ιμάντα μέσης προσφέρουν άνετη και ασφαλή μεταφορά.

Η THULE Perspektiv Daypack είναι το πιο μικρό σακίδιο της σειράς, δέχεται μία DSLR με υπερευρυγώνιο φακό, 1-3 φακούς (μέχρι 70–200mm f/2.8), έχει θέση για τριπόδι και χώρο για προσωπικά αντικείμενα. Ζυγίζει 1.2 κιλά, έχει εξωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 47.5 x 26.4 x 20.6 εκατοστά και εσωτερικές διαστάσεις ΥxΜxΒ 31 x 23.1 x 9.9 εκατοστά.

Μας άρεσε

– η ποιότητα κατασκευής
– το μικρό της μέγεθος και η χωρητικότητα της
– ο τρόπος στήριξης στην πλάτη
– ότι το διαμέρισμα για τον φωτογραφικό εξοπλισμό αφαιρείται και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε σαν απλό σακίδιο

Θα θέλαμε

– υποδοχή για το κάτω μέρος των ποδιών τριποδιού στο μπροστά μέρος του σακιδίου

Στη THULE Perspektiv Daypack χωρέσαμε με άνεση την Nikon D4 με κουμπωμένο τον Nikkor 24-70mm f/2.8, τον Nikkor 70-200mm καθώς και ένα flash Nikon SB910, δηλαδή ότι χρειάζεται ένας φωτογράφος για να φέρει εις πέρας μία οποιαδήποτε φωτογραφική αποστολή. Στο επάνω μέρος τοποθετήσαμε μερικά αξεσουάρ της μηχανής, όπως δεύτερη μπαταρία, μία GoPro Hero 3 και ένα αδιάβροχο, όπως και προσωπικά έγγραφα.
Το μικρό βάρος του σακιδίου διευκόλυνε αρκετά ώστε να μην επιβαρυνόμαστε επιπλέον από τον ήδη βαρύ μας εξοπλισμό, ενώ το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο το σακίδιο εμπνέει εμπιστοσύνη. Μας άρεσε ειδικά η έξτρα ενίσχυση που έχει στο κάτω μέρος του, ώστε να μπορούμε να το αφήνουμε με ασφάλεια στο έδαφος. Αν θα θέλαμε κάτι παραπάνω είναι μία υποδοχή για πόδια τριποδιού στο εμπρός μέρος του σακιδίου και ίσως να μην υπάρχει η χειρολαβή στο κάτω μέρος του.
Επιπλέον το γεγονός ότι αφαιρείται το διαμέρισμα που προορίζεται για τον φωτογραφικό μας εξοπλισμό ώστε να χρησιμοποιηθεί το σακίδιο για γενική χρήση είναι κάτι πολύ έξυπνο και βολικό.

Η THULE Perspektiv Daypack αποδείχτηκε ιδανική για πολύωρη χρήση, με το πίσω μέρος της να εφαρμόζει στην πλάτη έτσι ώστε να μην ιδρώνουμε συνέχεια, ενώ το βάρος της είναι ιδανικό για να μην δυσκολεύει τον χρήστη όταν μετακινείται.

Πιστεύουμε ότι η THULE Perspektiv Daypack είναι ένα ιδανικό σακίδιο για καθημερινή χρήση για τον επαγγελματία ή ερασιτέχνη φωτογράφο, ο οποίος θέλει να κινείται με άνεση και να έχει τον εξοπλισμό του προστατευμένο όσο καλύτερα γίνεται.

Τη THULE Perspektiv Daypack μπορείτε να την βρείτε στα ελληνικά φωτογραφικά καταστήματα στην τιμή των 199 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    όπως με ενημέρωσε ο φίλος του pttl Σπύρος, στο κάτω μέρος της τσάντας δεν πρόκειται για χειρολαβή αλλά για ιμάντα τοποθέτησης μπατόν ορειβασίας!
    :)

  • #
    1

    Μπράβο πολυ καλο review . Να πω και εγω με την σειρα μου οτι το ” κάτω χερούλι ” που αναφέρει ο Βάιος σε συνδιασμό με τον πλάγιο ιμάντα που δεν βρήκε τον λογο ύπαρξης μπορεί να χρησιμοποιείται για στήριξή αντικειμένων . Επειδή η τσάντα αναφέρεται σε εξερευνητές φωτογράφους φαντάζομαι οτι σε μια πεζοπορία θα μπορούσαν να χρησιμοποιουν και τα λεγόμενα Μπάτον η trekking poles στα ελληνικά . trekking pole fixation belts . Οι τσάντες που χρησιμοποιούνται απο ορειβάτες έχουν 2 τέτοια λουριά και κρεμάνε απο εκεί αξίνες πάγου πέτρας . ειναι μια ακριβή τσάντα και οφείλει να έχει προδιαγραφές για όλα ρα γούστα ετσι ώστε να εξυπηρετεί “όλα τα γούστα “

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!