Μοναδική αεροφωτογραφία από το μακρινό 1860


Μοναδική αεροφωτογραφία από το μακρινό 1860

Στην εποχή μας η φωτογράφιση από αέρος είναι κάτι πολύ εύκολο.  Ο οποιοσδήποτε, ακόμα και με ένα κινητό τηλέφωνο που έχει φωτογραφική μηχανή, μπορεί να τραβήξει μία φωτογραφία από το παράθυρο ενός αεροπλάνου.  Από την άλλη η εμφάνιση των λεγόμενων drones έχει οδηγήσει την αεροφωτογράφηση σε νέα μοναδικά μονοπάτια που μπορεί να διαβεί όποιος έχει την δυνατότητα να διαθέσει μερικά εκατοντάδες ευρώ.

Δεν ήταν όμως πάντα έτσι.  Για να το καταλάβουμε αρκεί να δούμε την εικόνα Boston, as the Eagle and the Wild Goose See It.  Πρόκειται για μία από τις πρώτες αεροφωτογραφίες, η οποία τραβήχτηκε το 1860 και υπάρχει ακόμα και σήμερα.  Αν και οι πρώτες αεροφωτογραφίες τραβήχτηκαν το 1858 από τον Γάλλο Nadar και απεικόνιζαν το Παρίσι, δυστυχώς καμία από αυτές δεν υπάρχει σήμερα.  Αντίθετα η εικόνα της Βοστόνης από το μακρινό 1860, τραβήχτηκε στις 13 Οκτωβρίου, με την βοήθεια ενός μπαλονιού ζεστού αέρα από ύψος 630 μέτρων και βρίσκεται στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.   Δημιουργοί της οι James Wallace Black και Samuel Archer King.

via imaging-resource

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!