Οφθαλμοσκόπιο για όλες τις μηχανές από την Ρωσία


Οφθαλμοσκόπιο για όλες τις μηχανές από την Ρωσία

Στο μακρινό παρελθόν οι Zeiss και Leica ήταν από τις πρωτοπόρους στην παραγωγή universal οφθαλμοσκοπίων.  Μετά τον Β ‘ Παγκόσμιο Πόλεμο τα εν λόγω οφθαλμοσκόπια κλωνοποιήθηκαν στην Σοβιετική Ένωση για τις ανάγκες των ρωσικών rangefinders και φυσικά σήμερα μπορούμε να τα βρούμε στο διαδίκτυο.

Πως λειτουργούν όμως; Με τα universal οφθαλμοσκόπια αντί ο φωτογράφος να αλλάζει οφθαλμοσκόπιο κάθε φορά που αλλάζει φακό, μπορεί να διαλέγει το κατάλληλο οφθαλμοσκόπιο από τον επιλογέα που έχει μπροστά του.  Τα universal οφθαλμοσκόπια προσφέρουν κάδρα 5 διαφορετικών εστιακών μηκών, έτσι ώστε να μπορεί ο χρήστης να χρησιμοποιεί το κατάλληλο (ανάλογα με τον φακό) για να καδράρει το θέμα του.

Δεδομένου ότι τα εξωτερικά οφθαλμοσκόπια των εταιρειών για τις νέες mirrorless μηχανές, που δεν έχουν ενσωματωμένο, είναι πανάκριβα, μερικοί ήδη χρησιμοποιούν τα ρωσικά αντίγραφα που βρίσκουν στο ebay σε τιμές που αρχίζουν από 80,00$.  Στην παραπάνω εικόνα βλέπετε ένα τέτοιο πάνω σε μία ολοκαίνουργια full frame RX-1 της Sony.

via Petapixel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Accessories Leica Sony RX1 Zeiss
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!