Με τι είδους φακό φωτογραφίζετε περισσότερο; (αποτελέσματα poll Νοεμβρίου)


Με τι είδους φακό φωτογραφίζετε περισσότερο; (αποτελέσματα poll Νοεμβρίου)

Νομίζω ότι στα πρώτα μας βήματα στη φωτογραφία οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρανε τι φακό να χρησιμοποιήσουν.

Φυσικά, αν εξαιρέσουμε την πρώτη μας μηχανή που συνήθως την αγοράζουμε με τον κλασσικό φακό που προσφέρεται μέσα στο κιτ και είναι ένας απλός zoom φακός, η επιλογή φακού είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.
Λάθος και σωστό δεν υπάρχει αν και υπάρχουν φακοί που προορίζονται για συγκεκριμένες χρήσεις. Για παράδειγμα ένα φακός 600mm είναι περισσότερο κατάλληλος για σπορ και άγρια ζωή και λιγότερο για φωτογραφία δρόμου.
Όπως ένας υπερ-ευρυγώνιος είναι καταλληλότερος για φωτογράφιση τοπίου και όχι για πορτραίτα.
Βέβαια κανείς δεν μας απαγορεύει να πειραματιζόμαστε χρησιμοποιώντας φακούς για διαφορετική χρήση από αυτήν για την οποία προορίζονται. Άλλωστε η φωτογραφία στηρίζεται πάρα πολύ στον πειραματισμό και το σπάσιμο των κανόνων.

Πολύ συχνά σε μία φωτογραφική παρέα ακούς την ερώτηση: με τι φακό φωτογραφίζεις; Για τον μήνα Νοέμβριο σας θέσαμε την ίδια ερώτηση με τι διαφορά ότι χωρίσαμε τους φακούς σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τους zoom και τους σταθερού εστιακού μήκους.
Οι υποστηρικτές των zoom φακών θα λέγανε ότι το μεγάλο πλεονέκτημα τους είναι η δυνατότητα άμεσης αλλαγής του κάδρου, ενώ οι υποστηρικτές των φακών σταθερού εστιακού μήκους θα απαντούσαν ότι ένας φακός π.χ. 50mm σε αναγκάζει να σκεφτείς πιο δημιουργικά και να δεις με άλλο μάτι τον χώρο γύρω σου.

Στο poll μας το 70% των 360 φωτογράφων απάντησαν ότι προτιμούν τους zoom φακούς, ενώ το 30% δήλωσε προτίμηση στους φακούς σταθερού εστιακού μήκους.
Εσύ πιο πιστεύεις είναι το πλεονέκτημα κάθε κατηγορίας;

Με τι είδους φακό φωτογραφίζετε περισσότερο;

  • Zoom φακό (π.χ. 18-55mm, 24-70mm, 70-300mm κτλ) (70%, 254 Votes)
  • Σταθερού εστιακού μήκους φακό (π.χ. 24mm, 50mm, 85mm, 105mm κτλ) (30%, 107 Votes)

Ψήφισαν συνολικά: 361

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Polls pttl.gr
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!