Μία μικρή ιδεά για το ποιος είναι ο Jay Maisel


Μία μικρή ιδεά για το ποιος είναι ο Jay Maisel

Ο  Jay Maisel γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1931. Βραβευμένος με το Art Directors Club Hall of Fame και πολλών άλλων διακρίσεων θεωρείται ένας από τους σημαντικούς Αμερικανούς φωτογράφους.  Αν και σπούδασε ζωγραφική και σχέδιο εκτός των άλλων και στο Γέιλ το 1954 αποφάσισε να γίνει φωτογράφος.  Η πιο διάσημη φωτογραφία του είναι το εξώφυλλο στο άλμπουμ του θρύλου Miles Davis, Kind of Blue.  Ο Maisel ζει και εργάζεται στο κτίριο της γερμανικής τράπεζας στο Μανχάταν, ένα κτίριο 3.300 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο αγόρασε το 1966 προς 102.000 δολάρια.  Τότε η περιοχή ήταν υποβαθμισμένη, σήμερα το ίδιο κτίριο έχει αξία 30 με 50 εκατομμύρια δολάρια.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να μάθετε από τον ίδιο τι σημαίνει για αυτόν η φωτογραφία, πως η ψηφιακή τεχνολογία διευκόλυνε την δουλειά του, πως τραβάει εικόνες από την ταράτσα του κτιρίου του με ένα φακό 2000mm και πολλά άλλα που σίγουρα θα σας εμπνεύσουν. Όπως θα ακούσετε και από τον φίλο του φωτογράφο Greg Heisler η δουλειά του είναι ένας ύμνος στην όραση, στην δυνατότητα που μας έδωσε ο θεός να βλέπουμε.

via petapixel

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Greg Heisler
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!