Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τους χειριστές drone (ΣμηΕΑ)


Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τους χειριστές drone (ΣμηΕΑ)

Όσοι ασχολούμαστε με την χρήση drones ήμασταν σχεδόν σίγουροι ότι η ΥΠΑ δεν θα ήταν έτοιμη με την αλλαγή του χρόνου να μας κατευθύνει για τον νέο νόμο για drones.

Ο νόμος ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 3 Οκτωβρίου και η εφαρμογή του ξεκινάει από σήμερα, 1.1.2017.

Παρόλα αυτά καμία ενημέρωση δεν έχουμε ακόμα και σήμερα για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι χειριστές ΣμηΕΑ για να πάρουν πιστοποιήσεις και άδειες για τη χρήση των drone τους.

Μάλιστα στις 29 Δεκεμβρίου η ΥΠΑ έκανε την εξής λητή ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της:

Ανακοίνωση για χρήστες ΣμηΕΑ
Η εφαρμογή του Πληροφοριακού Συστήματος υποστήριξης του κανονισμού πτήσεων για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών (ΣμηΕΑ-UAS) είναι υπό κατασκευή.
Oι ενδιαφερόμενοι για χορήγηση αδείας εκπαιδευτικών κέντρων ΣμηΕΑ μπορούν να υποβάλουν τα αιτήματα τους στo email: d2d@hcaa.gr από 01 Ιανουαρίου 2017.

Μένει να δούμε πότε θα μάθουμε λεπτομέρειες για το πως μπορούμε να είμαστε νόμιμοι όταν πετάμε τα dornes μας.

Απλά να αναφέρουμε ότι σε σχετικό email που στείλαμε τον Οκτώβριο στην ΥΠΑ ως pttlgr για λεπτομέρειες σχετικά με το κόστος των παραβόλων δεν πήραμε ποτέ απάντηση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones

Πηγή:

ΥΠΑ
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!