Υπό κράτηση ο Κινέζος φωτογράφος Lu Guang που είχε εξαφανιστεί!


Υπό κράτηση ο Κινέζος φωτογράφος Lu Guang που είχε εξαφανιστεί!

Ο Κινέζος φωτογράφος Lu Guang είχε χαθεί στις αρχές Νοεμβρίου στην Κίνα, χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από τη γυναίκα του και τις οποίες δημοσιεύουν οι The New York Times, ο Lu έχει τεθεί υπό κράτηση από τις αρχές της επαρχίας Xinjiang, στην οποία κρατούνται σε στρατόπεδα πολλοί μουσουλμάνοι, από διάφορες μειονότητες.

Ο Κινέζος φωτογράφος, γνωστός για το έργο του και για την κάλυψη σημαντικών κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντολογικών θεμάτων στην Κίνα, βρισκόταν στην επαρχία Xinjiang για να συμμετάσχει σε διάφορες φωτογραφικές εκδηλώσεις με ντόπιους φωτογράφους, σύμφωνα με όσα λέει η γυναίκα του από την Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της, το συγκεκριμένο ταξίδι δεν ήταν επαγγελματικό, δηλαδή ο Lu δεν είχε σκοπό να απαθανατίσει κάποιο σημαντικό θέμα, όπως αυτό των συνθηκών κράτησης των μουσουλμανικών μειονοτήτων στην περιοχή.

Φαίνεται ότι οι αρχές τις Κίνας επικοινώνησαν με την οικογένεια του Lu, ενημερώνοντας τους για την σύλληψη του φωτογράφου, αλλά χωρίς να αναφέρουν τους λόγους.

Ο Lu Guang εργάζεται ως φωτογράφος από το 1987 και μεταξύ άλλων έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία, όπως World Press Photo, το Henri Nannen Prize για φωτορεπόρτερ, το W. Eugene Smith Grant και άλλα.

Lu Guang (2011 Photo Contest) from World Press Photo on Vimeo.

Μένει να δούμε πως θα εξελιχτεί η συγκεκριμένη υπόθεση.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Great Photographers Lu Guang
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!