Η Canon κρατάει τα σκήπτρα στο φωτορεπορτάζ


Η Canon κρατάει τα σκήπτρα στο φωτορεπορτάζ

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος τα στοιχεία κάθε φωτογραφίας αποκαλύπτουν ποια μηχανή χρησιμοποίησε ο φωτογράφος για την λήψη της, δημιουργώντας τον χάρτη των φωτογραφικών μηχανών που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ κατά την διάρκεια της εργασίας τους.

H ισπανική ιστοσελίδα Quesabesde δημιούργησε δύο infographics, αντλώντας πληροφορίες από τα EXIF στοιχεία των 38 από τις 45 εικόνες που διακρίθηκαν, τα οποία δείχνουν πόσες μηχανές από κάθε εταιρεία χρησιμοποιήθηκαν και ποια μοντέλα είναι αυτά που είχαν στα χέρια τους οι φωτορεπόρτερ που τις δημιούργησαν.

Βλέπουμε λοιπόν ότι από τις 38 φωτογραφίες που ξεχώρισαν, οι 23 έχουν γίνει με μηχανές της Canon, με την Nikon να ακολουθεί με μόλις 7 μηχανές. Από εκεί και πέρα 2 φωτογραφίες έγιναν με μηχανές της Olympus και οι υπόλοιπες έγιναν με Hasselblad (1), Phase One (1), Ricoh (1), Leica (1), Mamiya (1), Apple (1).

Φυσικά εντύπωση προκαλεί η απουσία της Sony, η οποία κινείται στον χώρο των DSLR μηχανών, αλλά και η ύπαρξη μίας φωτογραφίας που έχει βγει με το iPhone της Apple. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι δύο από τις 38 φωτογραφίες έχουν γίνει με φιλμάτες μηχανές.

Όσο αφορά το πιο δημοφιλές μοντέλο, αυτό είναι η Canon EOS 5D III, με την Canon EOS-1DX να ακολουθεί και την Canon EOS 5D II να κλείνει την τριάδα.

Επιπλέον να αναφέρουμε ότι από τις 38 μηχανές οι 32 είναι DSLR, οι 2 mirrorless, ενώ υπάρχει και 1 compact.

world-press-photo-1

MALIN FEZEHAI

MALIN FEZEHAI


Η φωτογραφία της Malin Fezehai έγινε με το iPhone της Apple, με ταχύτητα κλείστρου 1/2000, ISO: 50, διάφραγμα φακού f/2.4 και ψηφιακό εστιακό μήκος 4.1 mm. Δείχνει τον γάμο 2 πολιτών από την Ερυθραία που βρίσκονται στο Ισραήλ ως πρόσφυγες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Quesabesde
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!