Η ιταλική Ferrania ξαναγεννιέται από τις στάχτες της για χάρη του φιλμ


Η ιταλική Ferrania ξαναγεννιέται από τις στάχτες της για χάρη του φιλμ

H ιταλική Ferrania, γνωστή για την παραγωγή των φιλμ Solaris, θα επαναλειτουργήσει με σκοπό την παραγωγή φιλμ.
Η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1923 με έδρα τη Ferrania της Ιταλίας και σκοπό την παραγωγή φιλμ, χαρτιών και υλικών εμφάνισης, ενώ έφτασε στο σημείο να παράγει τις δικές της φωτογραφικές μηχανές. Δυστυχώς μερικά χρόνια πριν οδηγήθηκε στην εξαγορά της από την 3M και τελικά στο κλείσιμο.
Το όνομα της εταιρείας μαζί με τις εγκαταστάσεις εξαγοράστηκαν τελικά από μία νέα εταιρεία, η οποία δημιουργήθηκε από πρώην εργαζόμενους της, την FILM Ferrania s.r.l.
Για αρχή οι υπεύθυνοι της νέας εταιρείας προσπαθούν να επαναλειτουργήσουν τις γραμμές παραγωγής, κάτι το οποίο θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί ίσως στις αρχές του νέου έτους. Αρχικά η παραγωγή θα επικεντρωθεί στη κατασκευή έγχρωμων φιλμ, βασισμένων στα Ferrania Solaris FG-100 Plus και σε slide βασισμένων στο Scotch Chrome 100. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί το φορμά στο οποίο θα παράγονται τα νέα φιλμ, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι εφικτή η παραγωγή όλων των ειδών φιλμ από 110 μέχρι Super 8.
Το νέο ρητό της εταιρείας λέει ότι “το μέλλον του αναλογικού φιλμ ξανά ξεκινάει από την Ιταλία” (“The Future of Analog Film Starts Again From Italy”) και οι άνθρωποι της Ferrania ζητούν από τους λάτρεις του φιλμ να γράψουν τι φιλμ επιθυμούν να παραχθεί στη σελίδα τους στο Facebook.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Film photography

Πηγή:

petapixel
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!