Φωτογράφος: Από τα χειρότερα επαγγέλματα, με εισόδημα κάτω από τον μέσο όρο


Φωτογράφος: Από τα χειρότερα επαγγέλματα, με εισόδημα κάτω από τον μέσο όρο

Τελικά μάλλον το να είσαι φωτογράφος δεν είναι και το καλύτερο επάγγελμα στον κόσμο, ή τουλάχιστον όχι στις Η.Π.Α.

Η 24/7 Wall St. έκανε μία έρευνα στις Η.Π.Α. για τα χειρότερα επαγγέλματα και προς έκπληξη μας, ανάμεσα στα 30 χειρότερα, είναι και αυτό του φωτογράφου.

Η σελίδα χρησιμοποίησε στοιχεία από την ιστοσελίδα καριέρας CareerCast και με έτος σύγκρισης το 2018 και βρήκε ότι τα 23 από τα 30 χειρότερα επαγγέλματα στις Η.Π.Α. έχουν χαμηλότερο ετήσιο εισόδημα από 50.000 δολάρια.

Το επάγγελμα του φωτογράφου βρέθηκε στην 25η θέση της λίστας, με μέσο όρο ετήσιων αποδοχών 34.000 δολάρια, κάτω από τον μέσο όρο ετήσιου εισοδήματος για όλα τα επαγγέλματα στις Η.Π.Α., το οποίο είναι 37.690 δολάρια.

Επιπλέον το επάγγελμα του φωτογράφου αναμένεται να συρικνωθεί μέχρι το 2026 κατά 5.6%, σε σχέση με τον μέσο όρο όλων των επαγγελμάτων, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη κατά 7% για το ίδιο διάστημα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η αιτιολόγηση για την κατάσταση στο επάγγελμα του φωτογράφου είναι τα smartphones που είναι εξοπλισμένα με κάμερα και ότι ορισμένες πτυχές της φωτογραφίας είναι πιο προσιτές σε μη επαγγελματίες. Ακόμα αναφέρεται ότι μερικές φωτογραφικές εργασίες θα μπορούσαν να εξαλειφθούν καθώς οι εταιρείες επιλέγουν να προσλαμβάνουν ελεύθερους επαγγελματίες παρά να κρατούν μισθωτούς φωτογράφους στις μισθοδοσίες τους.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!