Τραγική η μείωση της παραγωγής και αποστολής φορτίων φωτογραφικών μηχανών


Τραγική η μείωση της παραγωγής και αποστολής φορτίων φωτογραφικών μηχανών

Η CIPA (Camera and Imaging Products Association), δηλαδή η Ένωση Κατασκευαστών φωτογραφικών μηχανών και προϊόντων εικόνας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε τα νούμερα σχετικά με την παραγωγή και τις αποστολές φορτίων φωτογραφικών μηχανών για το πρώτο εξάμηνο του 2013.
Μέσα στην βαθιά οικονομική κρίση που διανύουμε τα στοιχεία που διαβάζουμε είναι κάτι παραπάνω από απογοητευτικά.
Η επέλαση των smartphones συνεχίζεται και το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχτεί οι compact φωτογραφικές μηχανές, με μείωση της παραγωγής κατά -49% και της αποστολής φορτιών στις αγορές κατά -48%, σε σχέση με το 2012.
Εκτός αυτού η παραγωγή των DSLR και mirrorless μηχανών με εναλλάξιμους φακούς έχει συρρικνωθεί κατά 24% και η αποστολή φορτίων στις αγορές κατά 18%.
Βέβαια τα στοιχεία αφορούν μόνο τις ιαπωνικές εταιρείες, με τα στοιχεία μη ιαπωνικών φωτογραφικών εταιρειών όπως η Samsung να απουσιάζουν, αλλά αυτό δεν παύει να φανερώνει την γενικότερη κρίση στον κλάδο. Ειδικά αν σκεφτούμε ότι στην κατασκευή φωτογραφικών μηχανών η πλειοψηφία των εταιρειών που δραστηριοποιούνται είναι ιαπωνικές.

CIPA Global numbers Production Prodution
vs 2012
 Shipments Shipments
vs 2012
Total cameras 29.6 million  – 45% 29.7 million  – 43%
Built-in Lens 22.4 million  – 49% 22.2 million  – 48%
Interchangeable Lens 7.2 million  – 24% 7.6 million – 18%
   – DSLR 6 million  – 23% 6.3 million – 18%
  – Mirrorless 1.2 million  – 29% 1.3 million – 18%

Αναλυτικά όλα τα στοιχεία εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

dpreview
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!