Φωτογράφοι ανάμεσα στα κρούσματα κορονοϊού που παρουσιάστηκαν σε γάμους στην Ελλάδα !

Ευάλωτοι είναι οι φωτογράφοι και βιντεογράφοι που καλύπτουν κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα γάμους.
Κατά την κάλυψη ενός γάμου, φωτογράφοι και βιντεογράφοι περνούν πολλές ώρες με τα ζευγάρια και τις οικογένειες τους, καλύπτοντας όλες τις πτυχές αυτής της σημαντικής ημέρας, ξεκινώντας από τα σπίτια του γαμπρού και της νύφης, μέχρι την φωτογράφιση τους μετά την τελετή αλλά και την κάλυψη των δεξιώσεων.
Αυτό τους κάνει ιδιαίτερα ευάλωτους στην περίπτωση που ανάμεσα στις οικογένειες του ζευγαριού ή στους καλεσμένους υπάρχει κάποιος φορέας του κορονοϊού.
Σύμφωνα με πηγές του pttlgr οι φωτογράφοι και βιντεογράφοι τουλάχιστον σε δύο γάμους, ήταν ανάμεσα στα κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν μετά την ολοκλήρωση τους.
Στην περίπτωση του γάμου στην Αλεξανδρούπολη στον οποίο παρουσιάστηκαν κρούσματα του κορονοϊού, οι φωτογράφοι που κάλυψαν τον γάμο ανακοίνωσαν μέσω της Facebook σελίδας τους ότι έχουν προσβληθεί από τον COVID-19 και αναρώνουν.
Οι συνθήκες με τον νέο κορονοϊό είναι πολύ δύσκολες για όλους και οι επαγγελματίες φωτογράφοι και βιντεογράφοι θα πρέπει να θυμούνται ότι ζούμε ιδιαίτερες καταστάσεις και πρέπει να αλλάξουν τον τρόπο που εργάζονται, ελαχιστοποιώντας την επαφή με τους πελάτες τους και προσπαθώντας να διατηρήσουν απόσταση ασφαλείας, χρησιμοποιώντας την μάσκα για όσο διάστημα εργάζονται (και φυσικά αντέχουν καθώς η κάλυψη ενός γάμου μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 10-12 ώρες).
Μην ξεχνάτε ότι όποιος προσβάλλεται από τον κορονοϊό πρέπει να απομονώνεται και να μπαίνει σε καραντίνα μέχρι να αναρρώσει κάτι που έχει, εκτός των άλλων, μεγάλο αντίκτυπο στις επαγγελματικές του δραστηριότητες.
Εμείς ευχόμαστε περαστικά σε όλους τους συναδέλφους και ελπίζουμε να έχουν γρήγορη και όσο το δυνατόν καλύτερη ανάρρωση.