Sponsored
Photography

Φωτογράφισε τον Κομήτη C/2023 A3 στις 15 Οκτωβρίου, πως θα τον Βρεις στον Ουρανό

Φωτογράφισε τον Κομήτη C/2023 A3 στις 15 Οκτωβρίου, πως θα τον Βρεις στον Ουρανό

Έχετε ήδη διαβάσει το άρθρο μας για το Πότε και Πως θα φωτογραφίσετε τον κομήτη Tsuchinshan-ATLAS C/2023 A3 και όπως θα θυμάστε διανύουμε τις ημέρες για να τον δούμε καλύτερα στον ουρανό.

Για να παρατηρήσετε τον κομήτη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιάλια ή τηλεσκόπιο, ενώ θα είναι πιθανώς ορατός και με γυμνό μάτι σε περιοχές με χαμηλή φωτορύπανση. Οι παρατηρητές θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η Σελήνη θα βρίσκεται και αυτή αρκετά γεμάτη για αρκετές νύχτες, περίπου από τις 15 έως τις 20 Οκτωβρίου, φτάνοντας στην υπερπανσέληνο του Κυνηγού στις 17 Οκτωβρίο.

Η 15η Οκτωβρίου θα αποτελέσει μία από τις καλύτερες ημέρες για τους αστροφωτογράφους, καθώς ο κομήτης θα βρεθεί κοντά στο σμήνος Messier 5, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα για λήψη φωτογραφιών.

Που τον εντοπίζω;

Θα τον εντοπίσεις στα δυτικά μετά τη δύση του Ηλίου. Όσο θα περνούν οι μέρες, ο κομήτης θα εμφανίζεται ψηλότερα στον ουρανό. Θα τον εντοπίσουμε κοντά στον αστερισμό της Παρθένου και στη συνέχεια στον αστερισμό του Όφεος και μετά στου Οφιούχου.

Αν και ο εντοπισμός του θα είναι πιο εύκολος, ωστόσο, η λαμπρότητά του θα μειώνεται, μέρα με την μέρα.

Ο κομήτης C/2023 A3 (Tsuchinshan-ATLAS) σύντομα θα αρχίσει να απομακρύνεται από τη Γη, με τη λαμπρότητά του να μειώνεται σταδιακά. Αυτή η περίοδος αποτελεί μια σπάνια ευκαιρία να τον παρατηρήσετε, καθώς είναι ένα από τα πιο λαμπρά ουράνια σώματα που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια.

*Το διάγραμμα είναι από το skyandtelescope όπου μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.


PTTL_AL_8



Comments

Leave a comment